Motus Melior
Izbornik

MM AKADEMIJA

Miofascijalno istezanje i manipulacija miofascijalnog sustava valjkom

Trajanje:8 sati
Datumi održavanja23.04.2022. do 23.04.2022.
Cijena:1.250,00 HRK (PDV uključen)
Pošalji upit

Opis
seminara

Svatko od nas uključenih u trening ili rehabilitaciju sportaša i rekreativaca je naučio brojne vježbe istezanja različitih grupa mišića. No, pitanje je „kako istegnuti mišić kada je obavijen brojnim vezivnim elementima i, zajedno s drugim mišićima u tijelu, čini tzv. miofascijalne lance“? Istezanje mišića je učinkovito samo ako su fascije koje ga obavijaju slobodne i funkcionalne. Analitičkim proučavanjem glavnih miofascijalnih lanaca moguće je odrediti optimalne pozicije tijela za učinkovito istezanje svakog mišića. Takva vrsta istezanja koja uvažava anatomiju i funkciju mišića, fascija i aponeuroza naziva se miofascijalno istezanje. Ovaj intenzivni 1-dnevni seminar unaprijedit će vaše razumijevanje građe i funkcije mišića i fascija te, na tim osnovama, predstaviti pravilne načine istezanja glavnih mišića čovjekova tijela. Primjenom ovih jedinstvenih tehnika miofascijalnog istezanja  u svakodnevnom radu sa sportašima, rekreativcima i pacijentima postizat ćete iznimno dobre rezultate u oslobađanju miofascijalnih ograničenja slobode pokreta. Seminar je namijenjen studentima kineziologije i fizioterapije, nastavnicima tjelesne i zdravstvene kulture, trenerima i fizioterapeutima.


Opći ciljevi seminara

  1. Razumjeti i znati u praksi primijeniti tehnike miofascijalnog istezanja glavnih mišićnih grupa trupa, gornjih i donjih ekstremiteta.

Specifični ciljevi seminara

  1. Razumjeti građu i funkciju fascija i miofascijalnih lanaca
  2. Znati demonstrirati pravilnu izvedbu tehnika miofascijalnog istezanja za glavne grupe mišića trupa, gornjih i donjih ekstremiteta
  3. Znati korigirati nepravilne tehnike miofascijalnog istezanja

Raspored i sadržaj seminara

Tteorijsko predavanje Ppraktično predavanje 1ručak nije u cijeni seminara
08.30-09.00 Registracija polaznika
09.00-10.20 Teorijske osnove
10.30-12.15 Mobilizacija miofascijalnog sustava samomasažnim valjkom
12.15-13.00 Pauza za ručak 1
13.00-14.45 Aktivno stanično miofascijalno istezanje - miofascijalni meridijani
15.00-16.30 Ciklično - dinamično miofascijalno istezanje - miofascijalni meridijani
16.30-17.00 Q & A

Prijavite se

Mjesto održavanja

Sportski i rehabilitacijski centar
Hektorovićeva ulica 2
10000 Zagreb
Pogledaj na karti
Tel +385 (0)1 5802 031
Fax +385 (0)1 5802 059
Email info@motus-melior.hr
Web www.motus-melior.hr
IBANHR9223600001102088949

Način registracije i uplate kotizacije

Prijave za seminar i potvrdu uplate slati e-mailom na: info@motus-melior.hr Uplatu izvršiti na žiro račun HR9223600001102088949 (pod opis plaćanja staviti naziv seminara).

Ostale informacije

Seminar je praktičnog karaktera i polaznici su dužni ponijeti čistu sportsku odjeću i obuću. Minimalan broj polaznika za seminar je 6

Trajanje:8 sati
Datumi održavanja23.04.2022. do 23.04.2022.
Cijena:1.250,00 HRK (PDV uključen)
Pošalji upit

prof.dr.sc., D.O.

GoranMarković

Biografije predavača:

Doktor Marković redoviti je profesor Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu gdje drži kolegije Osnovne kineziološke transformacije i Motorička kontrola. Završio je tri studija (profesor kineziologije, prvostupnik kineziterapije i doktor osteopatije) te je magistrirao i doktorirao na polju kineziologije (pliometrijski i sprinterski trening). Postdoktorsko usavršavanje je proveo na University of Delaware, SAD, pod vodstvom prof. dr. sc. Slobodana Jarića.

Saznaj više

Ostali seminari

Zadnje dvije godine vrlo uspješno surađujem s profesorom Markovićem na regeneraciji, kondiciji i oporavku od ozljeda i bolova.

Bruno Petković - GNK Dinamo i Hrvatska nogometna reprezentacija

Rad s profesorom Goranom Markovićem bio je izuzetan – brz, kvalitetan i efikasan. Možemo biti ponosni što takvog stručnjaka imamo pored sebe.

Sandra Perković, bacačica diska, dvostruka osvajačica zlatne medalje na OI

Znanje i vještina profesora Markovića uvelike mi je pomogla tijekom karijere da se nakon ozljede ili bolnog stanja što prije i u što boljem tjelesnom stanju vratim na teren.

Arijan Ademi - GNK Dinamo i Makedonska nogometna reprezentacija

Motus Melior mi je višestruko pomogao u karijeri, kako u rehabilitaciji ozljeda iz kojih sam se vraćao još jači, tako i na kondicijskom planu te prehrani i regeneraciji.

Luka Šebetić, rukometaš (Tremblay en France)

Zahvaljujući Motus Melior timu, ozljeda leđa koja mi je ugrozila karijeru je iza mene, a istovremeno sam i unaprijedio funkcije kukova i trupa.

Damir Martin - veslač, dvostruki osvajač srebrne medalje na OI

Ozljede su, nažalost, sastavni dio profesionalnog sporta. Zato je važno uz sebe imati stručan tim poput ovoga profesora Markovića. Ugodna i lijepa atmosfera Motus Meliora, uz profesionalno i stručno osoblje, dobitna su kombinacija za brz oporavak.

Ivan Buljubašić - Olympiacos CFP i Hrvatska vaterpolska reprezentacija

S centrom Motus Melior i profesorom Markovićem surađujem 3 godine. Iznimno sam zadovoljan s dosadašnjom suradnjom jer su mi puno pomogli u oporavku od ozljeda i poboljšanju tjelesne spremnosti. Veselim se nastavku ove suradnje u budućnosti.

Filip Benković - Lester City F.C. i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Na preporuku menadžera, prije dvije godine sam započeo surađivati s profesorom Markovićem i centrom Motus Melior na području prevencije i liječenja ozljeda te kondicijske pripreme. Dosadašnjim dijelom suradnje sam iznimno zadovoljan. Svaka preporuka.

Matej Mitrović - Club Brugge KV i Hrvatska nogometna reprezentacija

Profesor Marković je osoba od mojeg osobnog povjerenja. Više od 6 godina traje suradnja s profesorom i Motus Melior timom, i svake godine dobiva nove dimenzije. To je u značajnoj mjeri doprinijelo mojem profesionalnom sportskom razvoju.

Filip Krovinović - West Bromwich Albion F.C.

S profesorom Markovićem i Motus Melior timom surađujem već 5 godina i uz njihovu pomoć sam danas tu gdje jesam.

Lovro Majer - GNK Dinamo i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost tvrtke Motus Melior d.o.o.

Europska unija | Zajedno do fondova EU
Operativni program konkurentnosti i kohezija
Eusopski strukturni i investicijski fondovi
ESIF financijski instrumenti
www.nivas.hr