Motus Melior
Izbornik

MM AKADEMIJA

Trening jakosti, voljne i anticipacijske stabilnosti trupa

Trajanje:8 sati
Datumi održavanja14.05.2022. do 14.05.2022.
Cijena:1.250,00 HRK (PDV uključen)
Pošalji upit

Opis
seminara

Trup predstavlja „osnovu“ kinetičkog lanca u prirodnim obrascima pokreta, pri čemu može obavljati stabilizacijsku (posturalnu) i propulzivnu (pokretačku) funkciju. Stoga trening motoričkih funkcija trupa predstavlja važan element tjelesne pripreme sportaša i rekreativaca, ali i sportske rehabilitacije te rehabilitacije bolnih sindroma kralježnice. Važan segment treninga trupa odnosi se na razvoj voljne i anticipacijske posturalne stabilizacije trupa, pri čemu se prvi od ova dva načina stabilizacije temelji na razvoju jakosti i mišićne izdržljivosti. U okviru ovog 1-dnevnog praktičnog seminara polaznici će naučiti teorijske osnove motoričkih funkcija trupa te principe, metode i vježbe za razvoj jakosti, voljne i anticipacijske stabilizacije trupa. Poseban naglasak biti će stavljen na progresiju u treningu jakosti, voljne i anticipacijske stabilnosti trupa unutar 3 temeljne ravnine – sagitalnoj, frontalnoj i transverzalnoj. Polaznici će se također upoznati sa specifičnostima treninga trupa sportaša, kao i sa potencijalno rizičnim vježbama za trup koje se često koriste u svakodnevnoj trenažnoj praksi. Konačno, polaznici će naučiti jednostavne testove za procjenu jakosti, mišićne izdržljivosti i anticipacijske stabilizacije trupa sportaša i rekreativaca. Seminar je namijenjen studentima kineziologije i fizioterapije, nastavnicima tjelesne i zdravstvene kulture, trenerima, fizioterapeutima, ali vježbačima koji samostalno provode trening fitnesa.


Opći ciljevi seminara

  1. Razumjeti i znati u praksi primijeniti trening jakosti i stabilnosti trupa kod zdravih sportaša i rekreativaca.

Specifični ciljevi seminara

  1. Znati primijeniti jednostavne testove za procjenu jakosti, mišićne izdržljivosti i anticipacijske stabilizacije trupa
  2. Znati demonstrirati pravilnu izvedbu vježbi za razvoj jakosti, mišićne izdržljivosti i anticipacijske stabilizacije trupa
  3. Znati odabrati i provesti optimalne metode i vježbe za razvoj jakosti, mišićne izdržljivosti i anticipacijske stabilizacije trupa
  4. Znati prepoznati potencijalno rizične vježbe za trening trupa

Raspored i sadržaj seminara

Tteorijsko predavanje Ppraktično predavanje 1ručak nije u cijeni seminara
08.30-09.00 Registracija polaznika
09.00-10.30 Anatomske i neuromehaničke osnove jakosti i stabilnosti trupa T
10.45-12.15 Trening jakosti, voljne i anticipacijske stabilnosti trupa u sagitalnoj ravnini P
12.15-13.15 Pauza za ručak 1
13.15-14.45 Trening jakosti, voljne i anticipacijske stabilnosti trupa u frontalnoj i transverzalnoj ravnini P
15.00-16.30 Trening jakosti, voljne i anticipacijske stabilnosti trupa u funkcionalnim obrascima pokreta P
16.30-17.00 Q & A

Prijavite se

Mjesto održavanja

Sportski i rehabilitacijski centar
Hektorovićeva ulica 2
10000 Zagreb
Pogledaj na karti
Tel +385 (0)1 5802 031
Fax +385 (0)1 5802 059
Email info@motus-melior.hr
Web www.motus-melior.hr
IBANHR9223600001102088949

Način registracije i uplate kotizacije

Prijave za seminar i potvrdu uplate slati e-mailom na: info@motus-melior.hr Uplatu izvršiti na žiro račun HR9223600001102088949 (pod opis plaćanja staviti naziv seminara).

Ostale informacije

Seminar je praktičnog karaktera i polaznici su dužni ponijeti čistu sportsku odjeću i obuću. Minimalan broj polaznika za seminar je 6

Trajanje:8 sati
Datumi održavanja14.05.2022. do 14.05.2022.
Cijena:1.250,00 HRK (PDV uključen)
Pošalji upit

prof.dr.sc., D.O.

GoranMarković

Biografije predavača:

Doktor Marković redoviti je profesor Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu gdje drži kolegije Osnovne kineziološke transformacije i Motorička kontrola. Završio je tri studija (profesor kineziologije, prvostupnik kineziterapije i doktor osteopatije) te je magistrirao i doktorirao na polju kineziologije (pliometrijski i sprinterski trening). Postdoktorsko usavršavanje je proveo na University of Delaware, SAD, pod vodstvom prof. dr. sc. Slobodana Jarića.

Saznaj više

Ostali seminari

Zadnje dvije godine vrlo uspješno surađujem s profesorom Markovićem na regeneraciji, kondiciji i oporavku od ozljeda i bolova.

Bruno Petković - GNK Dinamo i Hrvatska nogometna reprezentacija

Rad s profesorom Goranom Markovićem bio je izuzetan – brz, kvalitetan i efikasan. Možemo biti ponosni što takvog stručnjaka imamo pored sebe.

Sandra Perković, bacačica diska, dvostruka osvajačica zlatne medalje na OI

Znanje i vještina profesora Markovića uvelike mi je pomogla tijekom karijere da se nakon ozljede ili bolnog stanja što prije i u što boljem tjelesnom stanju vratim na teren.

Arijan Ademi - GNK Dinamo i Makedonska nogometna reprezentacija

Motus Melior mi je višestruko pomogao u karijeri, kako u rehabilitaciji ozljeda iz kojih sam se vraćao još jači, tako i na kondicijskom planu te prehrani i regeneraciji.

Luka Šebetić, rukometaš (Tremblay en France)

Zahvaljujući Motus Melior timu, ozljeda leđa koja mi je ugrozila karijeru je iza mene, a istovremeno sam i unaprijedio funkcije kukova i trupa.

Damir Martin - veslač, dvostruki osvajač srebrne medalje na OI

Ozljede su, nažalost, sastavni dio profesionalnog sporta. Zato je važno uz sebe imati stručan tim poput ovoga profesora Markovića. Ugodna i lijepa atmosfera Motus Meliora, uz profesionalno i stručno osoblje, dobitna su kombinacija za brz oporavak.

Ivan Buljubašić - Olympiacos CFP i Hrvatska vaterpolska reprezentacija

S centrom Motus Melior i profesorom Markovićem surađujem 3 godine. Iznimno sam zadovoljan s dosadašnjom suradnjom jer su mi puno pomogli u oporavku od ozljeda i poboljšanju tjelesne spremnosti. Veselim se nastavku ove suradnje u budućnosti.

Filip Benković - Lester City F.C. i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Na preporuku menadžera, prije dvije godine sam započeo surađivati s profesorom Markovićem i centrom Motus Melior na području prevencije i liječenja ozljeda te kondicijske pripreme. Dosadašnjim dijelom suradnje sam iznimno zadovoljan. Svaka preporuka.

Matej Mitrović - Club Brugge KV i Hrvatska nogometna reprezentacija

Profesor Marković je osoba od mojeg osobnog povjerenja. Više od 6 godina traje suradnja s profesorom i Motus Melior timom, i svake godine dobiva nove dimenzije. To je u značajnoj mjeri doprinijelo mojem profesionalnom sportskom razvoju.

Filip Krovinović - West Bromwich Albion F.C.

S profesorom Markovićem i Motus Melior timom surađujem već 5 godina i uz njihovu pomoć sam danas tu gdje jesam.

Lovro Majer - GNK Dinamo i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost tvrtke Motus Melior d.o.o.

Europska unija | Zajedno do fondova EU
Operativni program konkurentnosti i kohezija
Eusopski strukturni i investicijski fondovi
ESIF financijski instrumenti
www.nivas.hr