Motus Melior
Izbornik

MM AKADEMIJA

WEBINAR-Dijagnostika i rehabilitacija ozljeda lista u sportu

Trajanje:do 10 sati
Datumi održavanja29.01.2022. do 29.01.2022.
Cijena:jedinstvena cijena-1.125 kn (PDV uključen)
Pošalji upit

Opis
seminara

Akutne ozljede mišića lista spadaju među najčešće sportske ozljede u brojnim sportovima koju uključuju sprint, skokove i promjene smjera kretanja – nogomet, košarka, rukomet, sprinterske discipline u atletici, ragbi i sl. Unutar ovog seminara, biti će predstavljene najnovije, znanstveno utemeljene i empirijski provjerene teorijske i praktične spoznaje vezane uz (1) epidemiologiju, čimbenike rizika i mehanizme nastanka ozljeda mišića lista u sportu; (2) klasifikaciju, dijagnostiku i prognozu ozljeda mišića lista; (3) konzervativno liječenje ozljeda mišića lista; (4) objektivne kriterije povratka sportu, uz smanjenje rizika ponavljanja ozljede. Posebna će pozornost biti usmjerena na najnovije spoznaje vezane uz (a) odabir rehabilitacijskih vježbi i progresiju u procesu rehabilitacije s obzirom na vrstu ozljede te (b) objektivne kriterije za povratak u sportski trening i puno trenažno i natjecateljsko opterećenje. Polaznici će u okviru ovog seminara imati priliku vidjeti i praktičnu primjenu novo-razvijenog prenosivog dijagnostičkog uređaja za pouzdano, brzo i objektivno mjerenje mišićne jakosti mišića lista i drugih mišića nogu, a u funkciji optimizacije procesa rehabilitacije ozljeda lista te prevencije ponavljanja iste ozljede.

Nakon uspješne registracije, polaznici će primiti bilješke webinara putem e-pošte, a po završetku webinara istim će putem primiti certifikat o prisustvovanju.

Webinar će se održavati preko ZOOM aplikacije koju je potrebno prethodno instalirati. Aplikacija je besplatna. Nakon prijave i uplate kotizacije, a 24 sata prije održavanja webinara, na e-mail ćete dobiti pozivnicu s linkom za sudjelovanje preko koje se možete priključiti na predavanje.

Webinar traje do 10 školskih sati.


Opći ciljevi seminara

  1. Razumjeti najnovije znanstvene spoznaje vezane uz biomehaniku, etiologiju, rizične čimbenike i mehanizme nastanka ozljeda mišića lista te njihovu primjenu u procesu rehabilitacije akutnih ozljeda lista
  2. Razumjeti najnovije znanstvene spoznaje vezane uz dijagnostiku, prognozu i tretman akutnih ozljeda mišića lista te njihovu primjenu u konzervativnom liječenju tih ozljeda u svakodnevnoj praksi

Specifični ciljevi seminara

  1. Primijeniti sistematični i objektivni pristup dijagnosticiranju i prognozi akutnih ozljeda mišića lista
  2. Znati planirati i provesti na dokazima utemeljene strategije konzervativne rehabilitacije akutnih ozljeda mišića lista
  3. Znati primijeniti objektivne kriterije za kontrolu progresije u procesu rehabilitacije akutnih ozljeda mišića lista sve do povratka sportaša u puno trenažno opterećenje

Raspored i sadržaj seminara

08.30-08.50 Povezivanje na webinar putem ZOOM aplikacije
09.00-10.30 Biomehanika, epidemiologija, rizični čimbenici i mehanizmi nastanka akutnih ozljeda mišića lista (T)
10.30-10.40 Pauza
10.40-12.15 Klasifikacija, dijagnostika i prognoza akutnih mišića lista (T/P)
-povijest ozljeđivanja / mehanizam ozljede
-klinički pregled (inspekcija, palpacija, specifični testovi)
12.15-13.00 Pauza za ručak
13.00-16.30 Konzervativno liječenje akutnih ozljeda mišića lista (P)
-planiranje intervencije
-primjena fizikalnih modaliteta u akutnoj fazi rehabilitacije
-kineziterapija kroz sve faze rehabilitacije
-kriteriji progresije po fazama i kriteriji povratka sportu
16.30-16.45 Pauza
16.45-17.15 Praktična demonstracija prenosivog dinamometra za mjerenje jakosti mišića lista (P)
17.15-17.40 Q & A

T – teorijsko predavanje; P – praktično predavanje

 

Prijavite se

Mjesto održavanja

Sportski i rehabilitacijski centar
Hektorovićeva ulica 2
10000 Zagreb
Pogledaj na karti
Tel +385 (0)1 5802 031
Fax +385 (0)1 5802 059
Email info@motus-melior.hr
Web www.motus-melior.hr
IBANHR9223600001102088949

Način registracije i uplate kotizacije

Prijave za seminar i potvrdu uplate slati e-mailom na: info@motus-melior.hr Uplatu izvršiti na žiro račun HR9223600001102088949 (pod opis plaćanja staviti naziv seminara).

Ostale informacije

Seminar je praktičnog karaktera i polaznici su dužni ponijeti čistu sportsku odjeću i obuću. Minimalan broj polaznika za seminar je 6

Trajanje:do 10 sati
Datumi održavanja29.01.2022. do 29.01.2022.
Cijena:jedinstvena cijena-1.125 kn (PDV uključen)
Pošalji upit

prof.dr.sc., D.O.

GoranMarković

Biografije predavača:

Doktor Marković redoviti je profesor Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu gdje drži kolegije Osnovne kineziološke transformacije i Motorička kontrola. Završio je tri studija (profesor kineziologije, prvostupnik kineziterapije i doktor osteopatije) te je magistrirao i doktorirao na polju kineziologije (pliometrijski i sprinterski trening). Postdoktorsko usavršavanje je proveo na University of Delaware, SAD, pod vodstvom prof. dr. sc. Slobodana Jarića.

Saznaj više

Ostali seminari

Zadnje dvije godine vrlo uspješno surađujem s profesorom Markovićem na regeneraciji, kondiciji i oporavku od ozljeda i bolova.

Bruno Petković - GNK Dinamo i Hrvatska nogometna reprezentacija

Rad s profesorom Goranom Markovićem bio je izuzetan – brz, kvalitetan i efikasan. Možemo biti ponosni što takvog stručnjaka imamo pored sebe.

Sandra Perković, bacačica diska, dvostruka osvajačica zlatne medalje na OI

Znanje i vještina profesora Markovića uvelike mi je pomogla tijekom karijere da se nakon ozljede ili bolnog stanja što prije i u što boljem tjelesnom stanju vratim na teren.

Arijan Ademi - GNK Dinamo i Makedonska nogometna reprezentacija

Motus Melior mi je višestruko pomogao u karijeri, kako u rehabilitaciji ozljeda iz kojih sam se vraćao još jači, tako i na kondicijskom planu te prehrani i regeneraciji.

Luka Šebetić, rukometaš (Tremblay en France)

Zahvaljujući Motus Melior timu, ozljeda leđa koja mi je ugrozila karijeru je iza mene, a istovremeno sam i unaprijedio funkcije kukova i trupa.

Damir Martin - veslač, dvostruki osvajač srebrne medalje na OI

Ozljede su, nažalost, sastavni dio profesionalnog sporta. Zato je važno uz sebe imati stručan tim poput ovoga profesora Markovića. Ugodna i lijepa atmosfera Motus Meliora, uz profesionalno i stručno osoblje, dobitna su kombinacija za brz oporavak.

Ivan Buljubašić - Olympiacos CFP i Hrvatska vaterpolska reprezentacija

S centrom Motus Melior i profesorom Markovićem surađujem 3 godine. Iznimno sam zadovoljan s dosadašnjom suradnjom jer su mi puno pomogli u oporavku od ozljeda i poboljšanju tjelesne spremnosti. Veselim se nastavku ove suradnje u budućnosti.

Filip Benković - Lester City F.C. i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Na preporuku menadžera, prije dvije godine sam započeo surađivati s profesorom Markovićem i centrom Motus Melior na području prevencije i liječenja ozljeda te kondicijske pripreme. Dosadašnjim dijelom suradnje sam iznimno zadovoljan. Svaka preporuka.

Matej Mitrović - Club Brugge KV i Hrvatska nogometna reprezentacija

Profesor Marković je osoba od mojeg osobnog povjerenja. Više od 6 godina traje suradnja s profesorom i Motus Melior timom, i svake godine dobiva nove dimenzije. To je u značajnoj mjeri doprinijelo mojem profesionalnom sportskom razvoju.

Filip Krovinović - West Bromwich Albion F.C.

S profesorom Markovićem i Motus Melior timom surađujem već 5 godina i uz njihovu pomoć sam danas tu gdje jesam.

Lovro Majer - GNK Dinamo i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost tvrtke Motus Melior d.o.o.

Europska unija | Zajedno do fondova EU
Operativni program konkurentnosti i kohezija
Eusopski strukturni i investicijski fondovi
ESIF financijski instrumenti
www.nivas.hr