Motus Melior
Izbornik

MM AKADEMIJA

WEBINAR-Dijagnostika i rehabilitacija tendinopatija donjih ekstremiteta

Trajanje:8 sati
Datumi održavanja08.10.2022. do 08.10.2022.
Cijena:jedinstvena cijena-1.125 kn (PDV uključen)
Pošalji upit

Opis
seminara

Tendinopatije (bolni sindrom, smanjena funkcija i degeneracija tetiva) predstavljaju >30% svih sportskih ozljeda, a njihovo liječenje predstavlja značajan izazov za liječnike, fizioterapeute i kineziterapeute. Unutar ovog jednodnevnog webinara, prikazat će se najnovije znanstvene i praktične spoznaje vezane uz (1) strukturu i funkciju tetiva, (2) patologiju i bol tetiva, (3) dijagnostiku i rehabilitacijske strategije tipičnih tendinopatija donjih ekstremiteta – tendinopatije Ahilove tetive, patelarne tendinopatije, tendinopatije proksimalne tetive hamstringsa te glutealne tendinopatije. Poseban naglasak biti će stavljen na usvajanje praktičnih vještina i sistematičnom pristupu dijagnostici, funkcionalnoj evaluaciji i rehabilitaciji pacijenata s tendinopatijama donjih ekstremiteta. Osim znanstveno utemeljenih kineziterapijskih postupaka, polaznici će saznati i najnovije spoznaje o učinkovitosti dopunskih terapijskih postupaka u liječenju tendinopatija poput udarnog vala, injekcijskih terapija i tipičnih manualnih terapija. 


Opći ciljevi seminara

  1. Razumjeti strukturu, funkciju, mehanička svojstva i adaptaciju tetiva
  2. Razumjeti najnovije znanstvene spoznaje vezane uz dijagnostiku i rehabilitaciju tendinopatija donjih ekstremiteta
  3. Razumjeti najnovije znanstvene spoznaje vezane uz dijagnostiku i rehabilitaciju tendinopatija donjih ekstremiteta

Specifični ciljevi seminara

  1. Primijeniti sistematični pristup dijagnostici, funkcionalnoj evaluaciji i rehabilitaciji tipičnih tendinopatija donjih ekstremiteta
  2. Znati utvrditi tipične nedostatke u funkciji kinetičkog lanca koje mogu doprinositi nastanku tendinopatija donjih ekstremiteta
  3. Znati planirati, demonstrirati i kontrolirati izvedbu temeljnih kineziterapijskih vježbi za liječenje tendinopatija, naglaskom na progresiju i praćenje učinaka rehabilitacije

Raspored i sadržaj seminara

08.30-09.00 Registracija polaznika putem ZOOM aplikacije
09.00-10.30 Struktura, funkcija i adaptacija tetiva 
10.40-11.40 Bol, patologija i čimbenici rizika nastanka tendinopatija 
11.45-13.15 Klinički fizioterapijski i funkcionalni pregled 
13.15-14.00 Pauza za ručak 
14.00-15.00 Rehabilitacija tendinopatije Ahilove tetive 
15.40-17.00 Rehabilitacija tendinopatije proksimalne tetive hamstringsa 
17.00-18.00 Rehabilitacija patelarne tendinopatije 
18.00-19.00 Rehabilitacija glutealne tendinopatije 

Prijavite se

Mjesto održavanja

Sportski i rehabilitacijski centar
Hektorovićeva ulica 2
10000 Zagreb
Pogledaj na karti
Tel +385 (0)1 5802 031
Fax +385 (0)1 5802 059
Email info@motus-melior.hr
Web www.motus-melior.hr
IBANHR9223600001102088949

Način registracije i uplate kotizacije

Prijave za seminar i potvrdu uplate slati e-mailom na: info@motus-melior.hr Uplatu izvršiti na žiro račun HR9223600001102088949 (pod opis plaćanja staviti naziv seminara).

Ostale informacije

Seminar je praktičnog karaktera i polaznici su dužni ponijeti čistu sportsku odjeću i obuću. Minimalan broj polaznika za seminar je 6

Trajanje:8 sati
Datumi održavanja08.10.2022. do 08.10.2022.
Cijena:jedinstvena cijena-1.125 kn (PDV uključen)
Pošalji upit

prof.dr.sc., D.O.

GoranMarković

Biografije predavača:

Doktor Marković redoviti je profesor Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu gdje drži kolegije Osnovne kineziološke transformacije i Motorička kontrola. Završio je tri studija (profesor kineziologije, prvostupnik kineziterapije i doktor osteopatije) te je magistrirao i doktorirao na polju kineziologije (pliometrijski i sprinterski trening). Postdoktorsko usavršavanje je proveo na University of Delaware, SAD, pod vodstvom prof. dr. sc. Slobodana Jarića.

Saznaj više

Ostali seminari

Zadnje dvije godine vrlo uspješno surađujem s profesorom Markovićem na regeneraciji, kondiciji i oporavku od ozljeda i bolova.

Bruno Petković - GNK Dinamo i Hrvatska nogometna reprezentacija

Rad s profesorom Goranom Markovićem bio je izuzetan – brz, kvalitetan i efikasan. Možemo biti ponosni što takvog stručnjaka imamo pored sebe.

Sandra Perković, bacačica diska, dvostruka osvajačica zlatne medalje na OI

Znanje i vještina profesora Markovića uvelike mi je pomogla tijekom karijere da se nakon ozljede ili bolnog stanja što prije i u što boljem tjelesnom stanju vratim na teren.

Arijan Ademi - GNK Dinamo i Makedonska nogometna reprezentacija

Motus Melior mi je višestruko pomogao u karijeri, kako u rehabilitaciji ozljeda iz kojih sam se vraćao još jači, tako i na kondicijskom planu te prehrani i regeneraciji.

Luka Šebetić, rukometaš (Tremblay en France)

Zahvaljujući Motus Melior timu, ozljeda leđa koja mi je ugrozila karijeru je iza mene, a istovremeno sam i unaprijedio funkcije kukova i trupa.

Damir Martin - veslač, dvostruki osvajač srebrne medalje na OI

Ozljede su, nažalost, sastavni dio profesionalnog sporta. Zato je važno uz sebe imati stručan tim poput ovoga profesora Markovića. Ugodna i lijepa atmosfera Motus Meliora, uz profesionalno i stručno osoblje, dobitna su kombinacija za brz oporavak.

Ivan Buljubašić - Olympiacos CFP i Hrvatska vaterpolska reprezentacija

S centrom Motus Melior i profesorom Markovićem surađujem 3 godine. Iznimno sam zadovoljan s dosadašnjom suradnjom jer su mi puno pomogli u oporavku od ozljeda i poboljšanju tjelesne spremnosti. Veselim se nastavku ove suradnje u budućnosti.

Filip Benković - Lester City F.C. i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Na preporuku menadžera, prije dvije godine sam započeo surađivati s profesorom Markovićem i centrom Motus Melior na području prevencije i liječenja ozljeda te kondicijske pripreme. Dosadašnjim dijelom suradnje sam iznimno zadovoljan. Svaka preporuka.

Matej Mitrović - Club Brugge KV i Hrvatska nogometna reprezentacija

Profesor Marković je osoba od mojeg osobnog povjerenja. Više od 6 godina traje suradnja s profesorom i Motus Melior timom, i svake godine dobiva nove dimenzije. To je u značajnoj mjeri doprinijelo mojem profesionalnom sportskom razvoju.

Filip Krovinović - West Bromwich Albion F.C.

S profesorom Markovićem i Motus Melior timom surađujem već 5 godina i uz njihovu pomoć sam danas tu gdje jesam.

Lovro Majer - GNK Dinamo i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost tvrtke Motus Melior d.o.o.

Europska unija | Zajedno do fondova EU
Operativni program konkurentnosti i kohezija
Eusopski strukturni i investicijski fondovi
ESIF financijski instrumenti
www.nivas.hr