Motus Melior
Izbornik

MM AKADEMIJA

WEBINAR-Intervalni metabolički trening visokog intenziteta

Trajanje:8 sati
Datumi održavanja12.03.2022. do 12.03.2022.
Cijena:jedinstvena cijena-800 kn (PDV uključen)
Pošalji upit

Opis
seminara

Intervalni trening visokog intenziteta (engl. High-Intensity Interval Training; HIIT) predstavlja jednu od metoda treninga izdržljivosti koja je u primjeni u praksi još od početka 20. stoljeća. No, u zadnjem je desetljeću doživjela veliki porast popularnosti u treningu sportaša i rekreativaca. Jedan od razloga tome je i značajan porast broja istraživanja na tu temu te veća dostupnost tih rezultata istraživanja trenerima i vježbačima. Usprkos tome, postoje brojne nejasnoće i nedoumice vezane uz učinkovitu i sigurnu primjenu HIIT u treningu sportaša i rekreativaca. U okviru ovog 1-dnevnog seminara biti će predstavljene najnovije znanstvene spoznaje i iskustva vezana uz primjenu HIIT u trenažnoj praksi. Polaznici će naučiti temeljne vrste HIIT-a (dugi intervali, kratki intervali, ponavljani trening sprinta i intervalni trening sprinta), njihov učinak na organizam sportaša i rekreativaca te način njihove primjene u svakodnevnoj trenažnoj praksi (programiranje i periodizaciju). S praktičnog stajališta, polaznici će naučiti određivati zone intenziteta opterećenja za učinkovito programiranje HIIT te će imati prilike iskusiti tipične oblike HIIT-a. Rizici i ograničenja vezana uz primjenu HIIT u treningu sportaša i rekreativaca će također biti obrađeni u okviru seminara. Seminar je namijenjen studentima kineziologije, nastavnicima tjelesne i zdravstvene kulture, trenerima te iskusnim vježbačima koji samostalno provode trening izdržljivosti.


Opći ciljevi seminara

  1. Razumjeti fiziološke osnove HIIT te ga znati u praksi učinkovito primijeniti u svrhu unaprjeđenja srčano-dišne i metaboličke sastavnice fitnesa i sportske izvedbe

Specifični ciljevi seminara

  1. Razumjeti fiziološke osnove i prilagodbu organizma na HIIT
  2. Znati odrediti optimalne zone intenziteta opterećenja za tipične modalitete HIIT
  3. Znati oblikovati i provoditi HIIT u treningu sportaša i rekreativaca

Raspored i sadržaj seminara

Tteorijsko predavanje Ppraktično predavanje 
08.30-09.00 Povezivanje na webinar putem ZOOM aplikacije
09.00-10.30 Fiziološki zahtjevi i prilagodba na HIIT T
10.45-12.15 Određivanje zona intenziteta opterećenja u HIIT T+P
12.15-13.15 Pauza za ručak 
13.15-14.45 HIIT – dugi i kratki intervali T+P
15.00-16.30 HIIT – ponavljani trening sprinta i intervalni trening T+P
16.45-17.00 Q & A

Prijavite se

Mjesto održavanja

Sportski i rehabilitacijski centar
Hektorovićeva ulica 2
10000 Zagreb
Pogledaj na karti
Tel +385 (0)1 5802 031
Fax +385 (0)1 5802 059
Email info@motus-melior.hr
Web www.motus-melior.hr
IBANHR9223600001102088949

Način registracije i uplate kotizacije

Prijave za seminar i potvrdu uplate slati e-mailom na: info@motus-melior.hr Uplatu izvršiti na žiro račun HR9223600001102088949 (pod opis plaćanja staviti naziv seminara).

Ostale informacije

Seminar je praktičnog karaktera i polaznici su dužni ponijeti čistu sportsku odjeću i obuću. Minimalan broj polaznika za seminar je 6

Trajanje:8 sati
Datumi održavanja12.03.2022. do 12.03.2022.
Cijena:jedinstvena cijena-800 kn (PDV uključen)
Pošalji upit

prof.dr.sc., D.O.

GoranMarković

Biografije predavača:

Doktor Marković redoviti je profesor Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu gdje drži kolegije Osnovne kineziološke transformacije i Motorička kontrola. Završio je tri studija (profesor kineziologije, prvostupnik kineziterapije i doktor osteopatije) te je magistrirao i doktorirao na polju kineziologije (pliometrijski i sprinterski trening). Postdoktorsko usavršavanje je proveo na University of Delaware, SAD, pod vodstvom prof. dr. sc. Slobodana Jarića.

Saznaj više

Ostali seminari

Zadnje dvije godine vrlo uspješno surađujem s profesorom Markovićem na regeneraciji, kondiciji i oporavku od ozljeda i bolova.

Bruno Petković - GNK Dinamo i Hrvatska nogometna reprezentacija

Rad s profesorom Goranom Markovićem bio je izuzetan – brz, kvalitetan i efikasan. Možemo biti ponosni što takvog stručnjaka imamo pored sebe.

Sandra Perković, bacačica diska, dvostruka osvajačica zlatne medalje na OI

Znanje i vještina profesora Markovića uvelike mi je pomogla tijekom karijere da se nakon ozljede ili bolnog stanja što prije i u što boljem tjelesnom stanju vratim na teren.

Arijan Ademi - GNK Dinamo i Makedonska nogometna reprezentacija

Motus Melior mi je višestruko pomogao u karijeri, kako u rehabilitaciji ozljeda iz kojih sam se vraćao još jači, tako i na kondicijskom planu te prehrani i regeneraciji.

Luka Šebetić, rukometaš (Tremblay en France)

Zahvaljujući Motus Melior timu, ozljeda leđa koja mi je ugrozila karijeru je iza mene, a istovremeno sam i unaprijedio funkcije kukova i trupa.

Damir Martin - veslač, dvostruki osvajač srebrne medalje na OI

Ozljede su, nažalost, sastavni dio profesionalnog sporta. Zato je važno uz sebe imati stručan tim poput ovoga profesora Markovića. Ugodna i lijepa atmosfera Motus Meliora, uz profesionalno i stručno osoblje, dobitna su kombinacija za brz oporavak.

Ivan Buljubašić - Olympiacos CFP i Hrvatska vaterpolska reprezentacija

S centrom Motus Melior i profesorom Markovićem surađujem 3 godine. Iznimno sam zadovoljan s dosadašnjom suradnjom jer su mi puno pomogli u oporavku od ozljeda i poboljšanju tjelesne spremnosti. Veselim se nastavku ove suradnje u budućnosti.

Filip Benković - Lester City F.C. i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Na preporuku menadžera, prije dvije godine sam započeo surađivati s profesorom Markovićem i centrom Motus Melior na području prevencije i liječenja ozljeda te kondicijske pripreme. Dosadašnjim dijelom suradnje sam iznimno zadovoljan. Svaka preporuka.

Matej Mitrović - Club Brugge KV i Hrvatska nogometna reprezentacija

Profesor Marković je osoba od mojeg osobnog povjerenja. Više od 6 godina traje suradnja s profesorom i Motus Melior timom, i svake godine dobiva nove dimenzije. To je u značajnoj mjeri doprinijelo mojem profesionalnom sportskom razvoju.

Filip Krovinović - West Bromwich Albion F.C.

S profesorom Markovićem i Motus Melior timom surađujem već 5 godina i uz njihovu pomoć sam danas tu gdje jesam.

Lovro Majer - GNK Dinamo i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost tvrtke Motus Melior d.o.o.

Europska unija | Zajedno do fondova EU
Operativni program konkurentnosti i kohezija
Eusopski strukturni i investicijski fondovi
ESIF financijski instrumenti
www.nivas.hr