Motus Melior
Izbornik

Usluge

Degenerativne bolesti zglobova i kralježnice

Degenerativne bolesti zglobova i kralježnice

Osjećate bolove i zakočenost u zglobovima ili kralježnici koji Vam narušavaju kvalitetu života, a posljedica su degenerativnih promjena uvjetovanih procesom starenja i/ili ponavljajućih mikro oštećenja? Naš stručni tim posjeduje značajno iskustvo u konzervativnom i poslijeoperativnom liječenju degenerativnih bolesti zglobova i kralježnice.

Specifičnost liječenja degenerativnih bolesti zglobova i kralježnice vezana je uz činjenicu da proces oporavka ne završava regeneracijom degeneriranoga tkiva. Također, zbog degeneracije, opseg pokreta u zahvaćenom zglobu ili kralježnici često je vrlo ograničen, što otežava proces liječenja te zna zahtijevati kirurških zahvat (npr. ugradnju endoproteze) i poslijeoperativnu rehabilitaciju. Bez obzira radi li se o konzervativnom ili poslijeoperativnom liječenju, naš tim stručnjaka za svakog pacijenta individualno planira i nadzire proces rehabilitacije, koji uključuje:

  • smanjenje boli i oteklina
  • povrat pokretljivosti zglobova i fleksibilnosti mekih tkiva
  • povrat mišićne jakosti, snage i izdržljivosti
  • povrat koordinacije i ravnoteže.

Vaše napredovanje kroz faze rehabilitacije, kao i povratak svakodnevnim životnim aktivnostima, prati se putem znanstveno utemeljenih i klinički provjerenih funkcionalnih kriterija, čime se mogućnosti komplikacija i nepovoljnih ishoda svode na minimum. Zavisno od vrste liječenja (konzervativno ili poslijeoperativno) i funkcionalnoga statusa pacijenta, kreirali smo dva individualna programa rehabilitacije degenerativnih bolesti i kralježnice:

MM Reha – Standardni program funkcionalne rehabilitacije

Program je namijenjen pacijentima koji su obavili kirurški zahvat i trebaju provesti poslijeoperativnu rehabilitaciju, kao i pacijentima kod kojih je indicirano konzervativno liječenje, ali ga zbog funkcionalnih ograničenja nisu u stanju provoditi samostalno usprkos edukaciji i individualno kreiranom programu funkcionalne rehabilitacije. Program uključuje 2-4 dolaska tjedno na terapiju u naš centar sve do završetka procesa rehabilitacije.

MM Video Reha – Program funkcionalne rehabilitacije „na daljinu“

Kod pacijenata s degenerativnim bolestima zglobova i kralježnice kod kojih je indicirano konzervativno liječenje, a razina funkcionalnosti im je zadovoljavajuća, funkcionalnu rehabilitaciju možemo učinkovito provesti i „na daljinu“. Taj program karakterizira periodični dolazak (2-3 puta mjesečno) u naš centar na manualni tretman, preuzimanje uputa o ponašanju u svakodnevnom životu i o tome kako izvoditi propisane vježbe, između čega pacijent samostalno provodi kineziterapiju temeljem oblikovanoga programa koji prati putem posebne mobilne aplikacije, a koji sadrži video prikaze vježbi i doziranje opterećenja za svaki dan.

Tipične degenerativne bolesti zglobova i kralježnice koje naš stručni tim uspješno rehabilitira su sljedeće:

  • Artroze kuka i koljena
  • Degenerativne bolesti kralježnice

Zadnje dvije godine vrlo uspješno surađujem s profesorom Markovićem na regeneraciji, kondiciji i oporavku od ozljeda i bolova.

Bruno Petković - GNK Dinamo i Hrvatska nogometna reprezentacija

Rad s profesorom Goranom Markovićem bio je izuzetan – brz, kvalitetan i efikasan. Možemo biti ponosni što takvog stručnjaka imamo pored sebe.

Sandra Perković, bacačica diska, dvostruka osvajačica zlatne medalje na OI

Znanje i vještina profesora Markovića uvelike mi je pomogla tijekom karijere da se nakon ozljede ili bolnog stanja što prije i u što boljem tjelesnom stanju vratim na teren.

Arijan Ademi - GNK Dinamo i Makedonska nogometna reprezentacija

Motus Melior mi je višestruko pomogao u karijeri, kako u rehabilitaciji ozljeda iz kojih sam se vraćao još jači, tako i na kondicijskom planu te prehrani i regeneraciji.

Luka Šebetić, rukometaš (Tremblay en France)

Zahvaljujući Motus Melior timu, ozljeda leđa koja mi je ugrozila karijeru je iza mene, a istovremeno sam i unaprijedio funkcije kukova i trupa.

Damir Martin - veslač, dvostruki osvajač srebrne medalje na OI

Ozljede su, nažalost, sastavni dio profesionalnog sporta. Zato je važno uz sebe imati stručan tim poput ovoga profesora Markovića. Ugodna i lijepa atmosfera Motus Meliora, uz profesionalno i stručno osoblje, dobitna su kombinacija za brz oporavak.

Ivan Buljubašić - Olympiacos CFP i Hrvatska vaterpolska reprezentacija

S centrom Motus Melior i profesorom Markovićem surađujem 3 godine. Iznimno sam zadovoljan s dosadašnjom suradnjom jer su mi puno pomogli u oporavku od ozljeda i poboljšanju tjelesne spremnosti. Veselim se nastavku ove suradnje u budućnosti.

Filip Benković - Lester City F.C. i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Na preporuku menadžera, prije dvije godine sam započeo surađivati s profesorom Markovićem i centrom Motus Melior na području prevencije i liječenja ozljeda te kondicijske pripreme. Dosadašnjim dijelom suradnje sam iznimno zadovoljan. Svaka preporuka.

Matej Mitrović - Club Brugge KV i Hrvatska nogometna reprezentacija

Profesor Marković je osoba od mojeg osobnog povjerenja. Više od 6 godina traje suradnja s profesorom i Motus Melior timom, i svake godine dobiva nove dimenzije. To je u značajnoj mjeri doprinijelo mojem profesionalnom sportskom razvoju.

Filip Krovinović - West Bromwich Albion F.C.

S profesorom Markovićem i Motus Melior timom surađujem već 5 godina i uz njihovu pomoć sam danas tu gdje jesam.

Lovro Majer - GNK Dinamo i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost tvrtke Motus Melior d.o.o.

Europska unija | Zajedno do fondova EU
Operativni program konkurentnosti i kohezija
Eusopski strukturni i investicijski fondovi
ESIF financijski instrumenti
www.nivas.hr