Motus Melior
Izbornik

Usluge

Nespecifični bolni sindromi

Nespecifični bolni sindromi

Patite od akutne ili kronične mišićno-koštane boli koja u pozadini nema ozljedu ili degeneraciju neke anatomske strukture? Niste jedini. U pozadini brojnih bolnih sindroma sustava za kretanje nije ozljeda ili oštećenje tkiva. To uvelike otežava trajno uklanjanje bolnoga sindroma.

Holističkim pregledom u centru Motus Melior moguće je utvrditi izvor nespecifičnih bolova, kao i povezane funkcionalne, biološke, habitualne i psiho-socijalne čimbenike. Personaliziranim bio-psiho-socijalnim pristupom koji integrira osteopatiju, akupunkturu, kineziterapiju i stručno savjetovanje, s visokim stupnjem uspješnosti dugoročno rješavamo navedena stanja kod pacijenata različite dobi, spola i tjelesne forme.

Posebnost tretiranja nespecifičnih bolnih sindroma leži u činjenici da, u pravilu, u pozadini prisutne boli nema oštećenja ni degeneracije tkiva. To znači da se proces oporavka primarno zasniva na ublažavanju simptoma (osteopatija i akupunktura), adaptaciji sustava za kretanje (kineziterapija) te savjetovanju glede ostalih čimbenika koji mogu utjecati na oporavak. Sukladno tome, naš tim stručnjaka za svakoga pacijenta individualno planira i nadzire proces oporavka koji uključuje:

  • ublažavanje simptoma i boli
  • adaptaciju sustava za kretanje
  • podršku i savjetovanje

Zavisno od funkcionalnoga statusa pacijenta, proces adaptacije može uključivati poboljšanje obrasca disanja i posturalne stabilizacije, poboljšanje pokretljivosti zglobova i kralježnice, poboljšanje koordinacije i ravnoteže te poboljšanje jakosti i mišićne izdržljivosti.

Za tu smo svrhu kreirali dva individualna programa rehabilitacije nespecifičnih bolnih sindroma:

MM Reha – Standardni program funkcionalne rehabilitacije

Program je namijenjen pacijentima koji zbog funkcionalnih ograničenja ili straha od pokreta, uzrokovanih kroničnim bolovima i smanjenim sposobnostima sustava za kretanje, nisu u stanju samostalno provoditi kineziterapijske vježbe. Program uključuje 2-4 dolaska tjedno na terapiju u naš centar sve do trenutka dok se pacijenti ne počnu osjećati sposobnima za samostalno provođenje programa vježbanja kod kuće.

MM Video Reha – Program funkcionalne rehabilitacije „na daljinu“

Program je namijenjen onim pacijentima s nespecifičnim bolovima koji, nakon odgovarajuće edukacije, mogu samostalno provoditi vježbe kod kuće prema oblikovanom programu. Taj program karakterizira periodični dolazak (2-3 puta mjesečno) u naš centar na manualni tretman, preuzimanje uputa o ponašanju u svakodnevnom životu i o tome kako izvoditi propisane vježbe, između čega pacijent samostalno provodi kineziterapiju temeljem oblikovanoga programa koji prati putem posebne mobilne aplikacije, a koji sadrži video prikaze vježbi i doziranje opterećenja za svaki dan.

Tipični nespecifični bolni sindromi koje naš stručni tim uspješno rehabilitira su sljedeći:

  • Nespecifični bolovi u križima i vratu
  • Nespecifični bolovi u zglobovima
  • Glavobolje i vrtoglavice
  • Ostali nespecifični bolni sindromi u tijelu

Zadnje dvije godine vrlo uspješno surađujem s profesorom Markovićem na regeneraciji, kondiciji i oporavku od ozljeda i bolova.

Bruno Petković - GNK Dinamo i Hrvatska nogometna reprezentacija

Rad s profesorom Goranom Markovićem bio je izuzetan – brz, kvalitetan i efikasan. Možemo biti ponosni što takvog stručnjaka imamo pored sebe.

Sandra Perković, bacačica diska, dvostruka osvajačica zlatne medalje na OI

Znanje i vještina profesora Markovića uvelike mi je pomogla tijekom karijere da se nakon ozljede ili bolnog stanja što prije i u što boljem tjelesnom stanju vratim na teren.

Arijan Ademi - GNK Dinamo i Makedonska nogometna reprezentacija

Motus Melior mi je višestruko pomogao u karijeri, kako u rehabilitaciji ozljeda iz kojih sam se vraćao još jači, tako i na kondicijskom planu te prehrani i regeneraciji.

Luka Šebetić, rukometaš (Tremblay en France)

Zahvaljujući Motus Melior timu, ozljeda leđa koja mi je ugrozila karijeru je iza mene, a istovremeno sam i unaprijedio funkcije kukova i trupa.

Damir Martin - veslač, dvostruki osvajač srebrne medalje na OI

Ozljede su, nažalost, sastavni dio profesionalnog sporta. Zato je važno uz sebe imati stručan tim poput ovoga profesora Markovića. Ugodna i lijepa atmosfera Motus Meliora, uz profesionalno i stručno osoblje, dobitna su kombinacija za brz oporavak.

Ivan Buljubašić - Olympiacos CFP i Hrvatska vaterpolska reprezentacija

S centrom Motus Melior i profesorom Markovićem surađujem 3 godine. Iznimno sam zadovoljan s dosadašnjom suradnjom jer su mi puno pomogli u oporavku od ozljeda i poboljšanju tjelesne spremnosti. Veselim se nastavku ove suradnje u budućnosti.

Filip Benković - Lester City F.C. i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Na preporuku menadžera, prije dvije godine sam započeo surađivati s profesorom Markovićem i centrom Motus Melior na području prevencije i liječenja ozljeda te kondicijske pripreme. Dosadašnjim dijelom suradnje sam iznimno zadovoljan. Svaka preporuka.

Matej Mitrović - Club Brugge KV i Hrvatska nogometna reprezentacija

Profesor Marković je osoba od mojeg osobnog povjerenja. Više od 6 godina traje suradnja s profesorom i Motus Melior timom, i svake godine dobiva nove dimenzije. To je u značajnoj mjeri doprinijelo mojem profesionalnom sportskom razvoju.

Filip Krovinović - West Bromwich Albion F.C.

S profesorom Markovićem i Motus Melior timom surađujem već 5 godina i uz njihovu pomoć sam danas tu gdje jesam.

Lovro Majer - GNK Dinamo i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost tvrtke Motus Melior d.o.o.

Europska unija | Zajedno do fondova EU
Operativni program konkurentnosti i kohezija
Eusopski strukturni i investicijski fondovi
ESIF financijski instrumenti
www.nivas.hr