Motus Melior
Izbornik

Usluge

Prehrana i oporavak

Prehrana za zdravlje i vitalnost

Uravnotežite vlastitu prehranu i time pospješite proces optimizacije zdravlja, forme i usporavanja starenja.

Optimalna prehrana je 20% znanost, a 80% navika. Umjerena će, uravnotežena i raznovrsna prehrana, uz zadovoljavajuću razinu tjelesne aktivnosti, znatno pridonijeti postizanju optimalnoga zdravlja, vitke linije te visoke razine fitnesa, energije i vitalnosti.

No, riječ je o navici koja se teško mijenja i o kojoj sve veći broj ljudi ne vodi dovoljno računa. Svjedoci smo epidemijskoga porasta broja osoba s prekomjernom tjelesnom težinom, kao i porasta broja oboljelih od kardiovaskularnih i metaboličkih bolesti u populaciji. Kakve su Vaše prehrambene navike?

Ukoliko je barem jedan o Vaših ciljeva:

 • smanjenje tjelesne težine i postizanje vitke linije
 • smanjenje potkožnoga i ukupnoga masnog tkiva
 • povećanje mišićne mase
 • podizanje razine energije i vitalnosti organizma
 • podizanje razine imuniteta

naše je nutricionističko savjetovalište prava adresa za Vas.

U centru Motus Melior primjenjujemo znanstveno utemeljen i u praksi provjeren pristup optimiranju prehrambenih navika. Proces započinje analizom sastava Vašega tijela primjenom suvremenoga uređaja za multifrekvencijsku bioelektričnu impendaciju i utvrđivanjem Vaših prehrambenih navika putem validiranoga upitnika po sjećanju, koji koriste brojni međunarodni instituti. Temeljem tih informacija, nutricionist će za Vas oblikovati individualni plan prehrane i tjelesne aktivnosti te će Vam pomoći u njegovoj primjeni u svakodnevnom životu sustavnom edukacijom i stručnom podrškom.

Naš pristup poboljšanju i prilagodbi prehrambenih navika ne temelji se ni na jednoj od pomodarskih dijeta. Nasuprot tome, mi Vam pomažemo u stjecanju specifičnih prehrambenih navika vezanih uz:

 • ravnotežu unosa hranjivih tvari i regulaciju energetskoga utroška (kalorija)
 • odabir namirnica visoke nutritivne gustoće, njihovu pripremu i pravovremeni unos
 • uravnoteženost unosa hranjivih tvari i tekućine
 • savjet o primjeni ciljanih dodataka prehrani.

Uz nas ćete, na fleksibilan i dugoročno održiv način, bez gladovanja i brojanja kalorija:

 • postići i održavati vitku liniju, s naglaskom na ciljani gubitak masnoga tkiva
 • oblikovati svoje tijelo
 • podići razinu fitnesa, energije i vitalnosti
 • ojačati imunitet
 • smanjiti rizik od kroničnih bolesti

Zadnje dvije godine vrlo uspješno surađujem s profesorom Markovićem na regeneraciji, kondiciji i oporavku od ozljeda i bolova.

Bruno Petković - GNK Dinamo i Hrvatska nogometna reprezentacija

Rad s profesorom Goranom Markovićem bio je izuzetan – brz, kvalitetan i efikasan. Možemo biti ponosni što takvog stručnjaka imamo pored sebe.

Sandra Perković, bacačica diska, dvostruka osvajačica zlatne medalje na OI

Znanje i vještina profesora Markovića uvelike mi je pomogla tijekom karijere da se nakon ozljede ili bolnog stanja što prije i u što boljem tjelesnom stanju vratim na teren.

Arijan Ademi - GNK Dinamo i Makedonska nogometna reprezentacija

Motus Melior mi je višestruko pomogao u karijeri, kako u rehabilitaciji ozljeda iz kojih sam se vraćao još jači, tako i na kondicijskom planu te prehrani i regeneraciji.

Luka Šebetić, rukometaš (Tremblay en France)

Zahvaljujući Motus Melior timu, ozljeda leđa koja mi je ugrozila karijeru je iza mene, a istovremeno sam i unaprijedio funkcije kukova i trupa.

Damir Martin - veslač, dvostruki osvajač srebrne medalje na OI

Ozljede su, nažalost, sastavni dio profesionalnog sporta. Zato je važno uz sebe imati stručan tim poput ovoga profesora Markovića. Ugodna i lijepa atmosfera Motus Meliora, uz profesionalno i stručno osoblje, dobitna su kombinacija za brz oporavak.

Ivan Buljubašić - Olympiacos CFP i Hrvatska vaterpolska reprezentacija

S centrom Motus Melior i profesorom Markovićem surađujem 3 godine. Iznimno sam zadovoljan s dosadašnjom suradnjom jer su mi puno pomogli u oporavku od ozljeda i poboljšanju tjelesne spremnosti. Veselim se nastavku ove suradnje u budućnosti.

Filip Benković - Lester City F.C. i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Na preporuku menadžera, prije dvije godine sam započeo surađivati s profesorom Markovićem i centrom Motus Melior na području prevencije i liječenja ozljeda te kondicijske pripreme. Dosadašnjim dijelom suradnje sam iznimno zadovoljan. Svaka preporuka.

Matej Mitrović - Club Brugge KV i Hrvatska nogometna reprezentacija

Profesor Marković je osoba od mojeg osobnog povjerenja. Više od 6 godina traje suradnja s profesorom i Motus Melior timom, i svake godine dobiva nove dimenzije. To je u značajnoj mjeri doprinijelo mojem profesionalnom sportskom razvoju.

Filip Krovinović - West Bromwich Albion F.C.

S profesorom Markovićem i Motus Melior timom surađujem već 5 godina i uz njihovu pomoć sam danas tu gdje jesam.

Lovro Majer - GNK Dinamo i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost tvrtke Motus Melior d.o.o.

Europska unija | Zajedno do fondova EU
Operativni program konkurentnosti i kohezija
Eusopski strukturni i investicijski fondovi
ESIF financijski instrumenti
www.nivas.hr