Motus Melior
Izbornik

Usluge

Prehrana i oporavak

Vegetativni trening i meditacija

Obnovite biološku vitalnost i energiju organizma ciljanim vježbama stimulacije vegetativnoga živčanog sustava te pospješite vlastito zdravlje, formu, izvedbu i uspješnost.

Vegetativni ili autonomni živčani sustav uz endokrini sudjeluje u održavanju stabilnoga unutarnjeg stanja organizma (homeostaze). To je omogućeno uravnoteženim djelovanjem simpatičkoga (simpatikus) i parasimpatičkoga (parasimpatikus) živčanog sustava. Poremećaj (neravnoteža) u radu vegetativnoga sustava često se javlja uslijed tjelesne ili psiho-emocionalne traume. Riječ je o tzv. reakciji „smrzavanja” ili imobilizacije fizioloških funkcija organizma. Ukoliko ta reakcija potraje i nakon prestanka stresa, dovodi do vegetativne disfunkcije, posljedice koje su smanjena biološka vitalnost (životna energija) i kronični umor, smanjena radna sposobnost i sposobnost prilagodbe na stres, kronična upala u organizmu te razvoj kroničnih i autoimunih bolesti. Pored navedenoga, vegetativna se disfunkcija kod sportaša najčešće manifestira kroz poremećaj biomehanike kretanja uslijed narušene kontrole zdjelice, što za posljedicu ima smanjenu efikasnost i povećani rizik ozljeđivanja.

Naš stručni tim primjenjuje poseban oblik vježbanja usmjeren prema normalizaciji rada vegetativnoga sustava. Vježbe su usmjerene prema poboljšanju funkcije disanja, ali i koordinacije i mobilnosti zdjelice, prsnoga koša i kralježnice. Pozitivni su učinci vidljivi već nakon 3-4 provedena vegetativna treninga. Uz vegetativni trening, optimiranje emocionalnog i mentalnog stanja naših klijenata postižemo i pomoću meditacije, razvijene od strane Himalajskih jogi majstora. 

Zadnje dvije godine vrlo uspješno surađujem s profesorom Markovićem na regeneraciji, kondiciji i oporavku od ozljeda i bolova.

Bruno Petković - GNK Dinamo i Hrvatska nogometna reprezentacija

Rad s profesorom Goranom Markovićem bio je izuzetan – brz, kvalitetan i efikasan. Možemo biti ponosni što takvog stručnjaka imamo pored sebe.

Sandra Perković, bacačica diska, dvostruka osvajačica zlatne medalje na OI

Znanje i vještina profesora Markovića uvelike mi je pomogla tijekom karijere da se nakon ozljede ili bolnog stanja što prije i u što boljem tjelesnom stanju vratim na teren.

Arijan Ademi - GNK Dinamo i Makedonska nogometna reprezentacija

Motus Melior mi je višestruko pomogao u karijeri, kako u rehabilitaciji ozljeda iz kojih sam se vraćao još jači, tako i na kondicijskom planu te prehrani i regeneraciji.

Luka Šebetić, rukometaš (Tremblay en France)

Zahvaljujući Motus Melior timu, ozljeda leđa koja mi je ugrozila karijeru je iza mene, a istovremeno sam i unaprijedio funkcije kukova i trupa.

Damir Martin - veslač, dvostruki osvajač srebrne medalje na OI

Ozljede su, nažalost, sastavni dio profesionalnog sporta. Zato je važno uz sebe imati stručan tim poput ovoga profesora Markovića. Ugodna i lijepa atmosfera Motus Meliora, uz profesionalno i stručno osoblje, dobitna su kombinacija za brz oporavak.

Ivan Buljubašić - Olympiacos CFP i Hrvatska vaterpolska reprezentacija

S centrom Motus Melior i profesorom Markovićem surađujem 3 godine. Iznimno sam zadovoljan s dosadašnjom suradnjom jer su mi puno pomogli u oporavku od ozljeda i poboljšanju tjelesne spremnosti. Veselim se nastavku ove suradnje u budućnosti.

Filip Benković - Lester City F.C. i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Na preporuku menadžera, prije dvije godine sam započeo surađivati s profesorom Markovićem i centrom Motus Melior na području prevencije i liječenja ozljeda te kondicijske pripreme. Dosadašnjim dijelom suradnje sam iznimno zadovoljan. Svaka preporuka.

Matej Mitrović - Club Brugge KV i Hrvatska nogometna reprezentacija

Profesor Marković je osoba od mojeg osobnog povjerenja. Više od 6 godina traje suradnja s profesorom i Motus Melior timom, i svake godine dobiva nove dimenzije. To je u značajnoj mjeri doprinijelo mojem profesionalnom sportskom razvoju.

Filip Krovinović - West Bromwich Albion F.C.

S profesorom Markovićem i Motus Melior timom surađujem već 5 godina i uz njihovu pomoć sam danas tu gdje jesam.

Lovro Majer - GNK Dinamo i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost tvrtke Motus Melior d.o.o.

Europska unija | Zajedno do fondova EU
Operativni program konkurentnosti i kohezija
Eusopski strukturni i investicijski fondovi
ESIF financijski instrumenti
www.nivas.hr