Motus Melior
Izbornik

Usluge

Sportska izvedba i uspješnost

Individualni kondicijski trening

Poboljšajte vlastitu tjelesnu spremnost i izvedbu u sportu kojim se bavite te smanjite rizik za nastanak sportskih ozljeda uz stručni tim centra Motus Melior.

Oblikovanje i provedba kondicijskoga treninga u centru Motus Melior temelji se na rezultatima dijagnostike tjelesne spremnosti, mentalnog i emocionalnog stanja organizma te utvrđenih čimbenika rizika ozlijeđivanja, a usklađena je sa zahtijevima sporta, kalendarom natjecanja i treninzima u klubu.

Glavna obilježja individualnih kondicijskih treninga koje provodimo u centru Motus Melior su sljedeća:

Sportska specifičnost

Treninzi su usmjereni prema poboljšanju onih faktora koji primarno limitiraju sportaševu izvedbu na terenu dok se istodobno održavaju dobro razvijene sposobnosti i kvalitete. Praćenjem sportaševe izvedbe i učinkovitosti na terenu prati se stupanj transfera treninga na izvedbu. To, dakako, ovisi i o dobi sportaša.

Fleksibilnost

Treninzi koje provodimo fleksibilno su dizajnirani kako bi omogućili tjedne i dnevne modifikacije vezane uz provedbu treninga u klubu i igranja utakmica / natjecanja. Time se sprječava nepravilno doziranje opterećenja koje može voditi pretjeranom umoru sportaša, padu uspješnosti izvedbe i povećanom riziku za ozljeđivanje.

Progresivnost i varijabilnost

Radi osiguravanja pozitivne prilagodbe na trening, komponente intenziteta, ekstenziteta i učestalosti treninga progresivno se povećavaju kroz sezonu(e). Također, uvođenjem novih vježbi potiče se motivacija, motoričko učenje i kognitivna komponenta treninga.

Prevencija sportskih ozljeda

Naš sustav treninga primjenjuje višedimenzionalnu preventivnu strategiju koja uključuje:

  • optimalno zagrijavanje za trening i hlađenje (cool-down) po završetku treninga
  • postupnu progresiju u podizanju trenažnih opterećenja
  • razvoj specifične izdržljivosti i situacijske brzine
  • praćenje i uspostavljanje ravnoteže između psiho-fizičkoga stresa i oporavka
  • smanjenje stresa na sustav za kretanje dopunskim treningom usmjerenim prema optimiranju koordinacije i efikasnosti kretanja sportaša
  • razvoj tolerancije stresa i „robusnosti” sportaša dopunskim treningom koji izaziva pozitivne adaptacijske promjene koštano-zglobnoga, mišićnoga i vezivnoga tkiva.

Za vrhunske sportaše koji treniraju i natječu se u inozemstvu nudimo kvalitetnu stručnu podršku „na daljinu“ u vidu provedbe periodične dijagnostike te oblikovanja personaliziranih trenažnih i prevencijskih strategija koje su usklađene s rasporedom utakmica. Za tu svrhu koristimo posebnu mrežnu i mobilnu aplikaciju s više od 3000 video zapisa bazičnih i specifičnih vježbi.

Zadnje dvije godine vrlo uspješno surađujem s profesorom Markovićem na regeneraciji, kondiciji i oporavku od ozljeda i bolova.

Bruno Petković - GNK Dinamo i Hrvatska nogometna reprezentacija

Rad s profesorom Goranom Markovićem bio je izuzetan – brz, kvalitetan i efikasan. Možemo biti ponosni što takvog stručnjaka imamo pored sebe.

Sandra Perković, bacačica diska, dvostruka osvajačica zlatne medalje na OI

Znanje i vještina profesora Markovića uvelike mi je pomogla tijekom karijere da se nakon ozljede ili bolnog stanja što prije i u što boljem tjelesnom stanju vratim na teren.

Arijan Ademi - GNK Dinamo i Makedonska nogometna reprezentacija

Motus Melior mi je višestruko pomogao u karijeri, kako u rehabilitaciji ozljeda iz kojih sam se vraćao još jači, tako i na kondicijskom planu te prehrani i regeneraciji.

Luka Šebetić, rukometaš (Tremblay en France)

Zahvaljujući Motus Melior timu, ozljeda leđa koja mi je ugrozila karijeru je iza mene, a istovremeno sam i unaprijedio funkcije kukova i trupa.

Damir Martin - veslač, dvostruki osvajač srebrne medalje na OI

Ozljede su, nažalost, sastavni dio profesionalnog sporta. Zato je važno uz sebe imati stručan tim poput ovoga profesora Markovića. Ugodna i lijepa atmosfera Motus Meliora, uz profesionalno i stručno osoblje, dobitna su kombinacija za brz oporavak.

Ivan Buljubašić - Olympiacos CFP i Hrvatska vaterpolska reprezentacija

S centrom Motus Melior i profesorom Markovićem surađujem 3 godine. Iznimno sam zadovoljan s dosadašnjom suradnjom jer su mi puno pomogli u oporavku od ozljeda i poboljšanju tjelesne spremnosti. Veselim se nastavku ove suradnje u budućnosti.

Filip Benković - Lester City F.C. i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Na preporuku menadžera, prije dvije godine sam započeo surađivati s profesorom Markovićem i centrom Motus Melior na području prevencije i liječenja ozljeda te kondicijske pripreme. Dosadašnjim dijelom suradnje sam iznimno zadovoljan. Svaka preporuka.

Matej Mitrović - Club Brugge KV i Hrvatska nogometna reprezentacija

Profesor Marković je osoba od mojeg osobnog povjerenja. Više od 6 godina traje suradnja s profesorom i Motus Melior timom, i svake godine dobiva nove dimenzije. To je u značajnoj mjeri doprinijelo mojem profesionalnom sportskom razvoju.

Filip Krovinović - West Bromwich Albion F.C.

S profesorom Markovićem i Motus Melior timom surađujem već 5 godina i uz njihovu pomoć sam danas tu gdje jesam.

Lovro Majer - GNK Dinamo i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost tvrtke Motus Melior d.o.o.

Europska unija | Zajedno do fondova EU
Operativni program konkurentnosti i kohezija
Eusopski strukturni i investicijski fondovi
ESIF financijski instrumenti
www.nivas.hr