Motus Melior
Izbornik

Usluge

Sportske i traumatske ozljede

Sportske i traumatske ozljede

Ozlijedili ste se tijekom bavljenja sportom, rekreacijom ili u svakodnevnom životu? Naš stručni tim osteopata, fizioterapeuta i kineziterapeuta, u suradnji s vodećim hrvatskim liječnicima, ima višegodišnje iskustvo i visoku uspješnost u konzervativnom i poslijeoperativnom liječenju sportskih i traumatskih ozljeda.

Bavljenje sportom sa sobom nosi rizik za nastanak sportskih ozljeda. Osim u sportu, ozljede se javljaju i u svakodnevnom životu u obliku nezgoda (trauma) ili u obliku sindroma prenaprezanja (oštećenja). Premda se najveći broj sportskih i traumatskih ozljeda uspješno liječi neoperativnim, konzervativnim pristupom, postoje ozljede zglobova, kostiju i mekih tkiva koje zahtijevaju operativni zahvat te poslijeoperativnu rehabilitaciju.

Specifičnost našega sustava funkcionalne rehabilitacije vezana je uz ciljanu orijentaciju na povratak tjelesne spremnosti i vještine pacijenta prije povratka sportskom treningu ili svakodnevnim životnim aktivnostima, pri čemu se uvažava proces biološkoga cijeljenja tkiva. Za svakoga se pacijenta individualno planira i nadzire proces rehabilitacije, koji uključuje:

  • Smanjenje boli i oteklina
  • Povratak pokretljivosti zglobova i fleksibilnosti mekih tkiva
  • Povratak mišićne jakosti, snage i izdržljivosti
  • Povratak koordinacije i ravnoteže
  • Povratak specifične tjelesne spremnosti i vještine.

Progres kroz faze rehabilitacije, kao i povratak sportskom treningu ili rekreativnom vježbanju, prate se putem znanstveno utemeljenih i klinički provjerenih funkcionalnih kriterija, čime se mogućnosti za ponovno ozljeđivanje svode na minimum.

Kako bismo se prilagodili ciljevima i zahtjevima svakoga korisnika, a istodobno uvažili specifičnosti određenih ozljeda, kreirali smo tri individualna programa rehabilitacije sportskih i traumatskih ozljeda:

MM Sport Reha – Ubrzani program sportske rehabilitacije

Program je namijenjen profesionalnim sportašima kojima je cilj brz oporavak od ozljede te siguran povratak treningu i natjecanju. Program, u pravilu, uključuje svakodnevni dvosatni tretman kombinacijom odgovarajućih osteopatskih, fizioterapijskih i kineziterapijskih postupaka, ali i zamjenski trening kojim se održava tjelesna spremnost i vještina sportaša. Progres kroz faze rehabilitacije sve do povratka sportu prati se primjenom objektivnih funkcionalnih i radioloških kriterija.

MM Reha – Standardni program funkcionalne rehabilitacije

Program je namijenjen rekreativnim sportašima i općoj populaciji kojima je cilj učinkovit i siguran povratak svakodnevnim životnim funkcijama ili rekreativnom vježbanju nakon sportske ili traumatske ozljede. Program na tjednoj bazi uključuje 2-4 dolaska na terapiju u naš centar sve do završetka procesa rehabilitacije.

MM Video Reha – Program funkcionalne rehabilitacije „na daljinu“

U određenim slučajevima, funkcionalnu rehabilitaciju možemo učinkovito provesti i „na daljinu“. Taj program karakterizira periodični (2-3 puta mjesečno) dolazak u naš centar na manualni tretman i upoznavanje s vježbama. Između dolazaka pacijent samostalno provodi kineziterapiju temeljem oblikovanog programa. Program, koji sadrži video prikaze vježbi i doziranje opterećenja za svaki dan, prati putem posebne mobilne aplikacije. Ovaj program rehabilitacije pogodan je specifično za sindrome prenaprezanja poput tendinopatija.

Zadnje dvije godine vrlo uspješno surađujem s profesorom Markovićem na regeneraciji, kondiciji i oporavku od ozljeda i bolova.

Bruno Petković - GNK Dinamo i Hrvatska nogometna reprezentacija

Rad s profesorom Goranom Markovićem bio je izuzetan – brz, kvalitetan i efikasan. Možemo biti ponosni što takvog stručnjaka imamo pored sebe.

Sandra Perković, bacačica diska, dvostruka osvajačica zlatne medalje na OI

Znanje i vještina profesora Markovića uvelike mi je pomogla tijekom karijere da se nakon ozljede ili bolnog stanja što prije i u što boljem tjelesnom stanju vratim na teren.

Arijan Ademi - GNK Dinamo i Makedonska nogometna reprezentacija

Motus Melior mi je višestruko pomogao u karijeri, kako u rehabilitaciji ozljeda iz kojih sam se vraćao još jači, tako i na kondicijskom planu te prehrani i regeneraciji.

Luka Šebetić, rukometaš (Tremblay en France)

Zahvaljujući Motus Melior timu, ozljeda leđa koja mi je ugrozila karijeru je iza mene, a istovremeno sam i unaprijedio funkcije kukova i trupa.

Damir Martin - veslač, dvostruki osvajač srebrne medalje na OI

Ozljede su, nažalost, sastavni dio profesionalnog sporta. Zato je važno uz sebe imati stručan tim poput ovoga profesora Markovića. Ugodna i lijepa atmosfera Motus Meliora, uz profesionalno i stručno osoblje, dobitna su kombinacija za brz oporavak.

Ivan Buljubašić - Olympiacos CFP i Hrvatska vaterpolska reprezentacija

S centrom Motus Melior i profesorom Markovićem surađujem 3 godine. Iznimno sam zadovoljan s dosadašnjom suradnjom jer su mi puno pomogli u oporavku od ozljeda i poboljšanju tjelesne spremnosti. Veselim se nastavku ove suradnje u budućnosti.

Filip Benković - Lester City F.C. i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Na preporuku menadžera, prije dvije godine sam započeo surađivati s profesorom Markovićem i centrom Motus Melior na području prevencije i liječenja ozljeda te kondicijske pripreme. Dosadašnjim dijelom suradnje sam iznimno zadovoljan. Svaka preporuka.

Matej Mitrović - Club Brugge KV i Hrvatska nogometna reprezentacija

Profesor Marković je osoba od mojeg osobnog povjerenja. Više od 6 godina traje suradnja s profesorom i Motus Melior timom, i svake godine dobiva nove dimenzije. To je u značajnoj mjeri doprinijelo mojem profesionalnom sportskom razvoju.

Filip Krovinović - West Bromwich Albion F.C.

S profesorom Markovićem i Motus Melior timom surađujem već 5 godina i uz njihovu pomoć sam danas tu gdje jesam.

Lovro Majer - GNK Dinamo i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost tvrtke Motus Melior d.o.o.

Europska unija | Zajedno do fondova EU
Operativni program konkurentnosti i kohezija
Eusopski strukturni i investicijski fondovi
ESIF financijski instrumenti
www.nivas.hr