Nastavak uspješne suradnje Motus Meliora i dm-drogerie markta

2.

Nakon završene prve faze projekta Ambasadori zdravlja u kojem smo za cilj imali educirati zaposlenike dm-a o važnosti zdravlja kralježnice i prevencije bolova u leđima,  suradnju smo nastavili i u 2017.godini.

Projekt je ocijenjen izvrsnim ocjenama od strane ambasadora, ali i od preko 1000 zaposlenika koji su neposredno bili uključeni djelovanjem ambasadora. Kao dodatan pokazatelj dobre i uspješne provedbe projekta prema planu je projekt proširen i na druga područja dm-drogerie markta.

Drugi dio projekta odnosio se  na zaposlenike u uredima čiji je posao primarno sjedilačkog karaktera te koji iziskuje dugotrajno zadržavanje statičnih pozicija.

Dvodnevnu teoretsko – praktičnu edukaciju koju je tim Motus Meliora proveo odslušalo je 12 ambasadora zdravlja.

Edukacija je zahvatila područja 1) osnove anatomsko – biomehničkih karakteristika kralježnice uz preged najčešćih patologija koje se javljaju u skladu sa specifičnostima radnog okruženja i zahtjeva.

Zatim su ambasadori naučili kako izvršiti 2) procjenu kvalitete držanja i funkcionalnih motoričkih fukcija bitnih za svakodnevni život i radno mjesto te 3) vježbe za prevenciju križobolje.

Bitan naglasak stavljen je na 4) ergonomiju i organizaciju vježbanja na radnome mjestu kroz aktivne pauze i vježbe relaksacije i aktivacije bitnih regija tijela.

Na kraju edukacije naši polaznici naučili su kako 5) programirati, dozirati i nadograditi plan vježbanja koji će provoditi 3.na radnome mjestu i kod kuće.

Nakon završene edukacije novo educirani ambasadori implementirat će stečena znanja u svojim odjelima te pratiti napredak svojih kolega tijekom sljedeće godine.

Naš stručni tim pratit će njihov rad te kontinuiranim konzultacijama nadzirati provedbu samog projekta.

Iznimno smo ponosni što je ovaj jedinstveni projekt dobio svoj nastavak i što je prepoznata važnost kontinuiranog educiranja zaposlenika o zdravlju kralježnice i lokomotornog sustava.

4.