Stručni tim

Jedinstveni sustav rada centra Motus Melior utemeljen je na znanju i iskustvu interdisciplinarnog tima međunarodno priznatih znan­stvenika i stručnjaka iz područja sportske znanosti, medicine, fizikalne terapije i sportske prehrane.

Na čelu našeg tima su prof. dr. sc. Goran Marković i prof. dr. sc. Nejc Šarabon, iza kojih je više od desetljeća znan­stveno-istraživačkog i praktičnog rada u području sporta, fitnesa i fizikalne terapije. Aktivnosti fiziološke dijagnostike u sportu i fitnesu koordinira doc.dr.sc. Davor Šentija. Odjel nutricionizma u Motus Melioru vodi Nenad Bratković, magistar nutricionizma, a stručni tim čine još i iskusni fizioterapeuti, kineziolozi-treneri i kineziterapeuti te maseri. Konačno, stručnu podršku Motus Melior ima i u brojnim svjetski priznatim stručnjacima u svojstvu vanjskih suradnika.

prof.dr.sc. Goran Marković, D.O.

Goran Marković

Redoviti je profesor Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, gdje predaje Osnovne kineziološke transformacije i Motoričku kontrolu. Završio je tri studija (profesor kineziologije, prvostupnik kineziterapije i doktor osteopatije) te je magistrirao i doktorirao u polju kineziologije (pliometrijski i sprinterski trening). Osnivač je i direktor Laboratorija za motoričku kontrolu i izvedbu pri fakultetu, gdje sa suradnicima provodi istraživanja o funkciji i transformaciji živčano-mišićnog sustava čovjeka, a s ciljem optimizacije performansi u sportu te prevencije i rehabilitacije ozljeda i bolnih sindroma. Do sada je objavio 70 znanstvenih radova u vodećim međunarodnim znanstvenim časopisima u području sportske znanosti i sportske medicine. Radovi koje je objavio citirani su više od 1400 puta u međunarodnim publikacijama. Recenzent je za više od 25 vodećih međunarodnih znanstvenih časopisa iz područja sportske znanosti i sportske medicine. Dobitnik je dviju Državnih nagrada za znanost RH. Osim znanstveno-nastavnog rada, dr. Marković je izrazito aktivan u sportskoj i rehabilitacijskoj praksi. Osnivač je i direktor sportskog i rehabilitacijskog centra Motus Melior u Zagrebu, čiji je cilj postati međunarodno priznati centar izvrsnosti u području sportske pripreme te prevencije i konzervativne rehabilitacije ozljeda i bolnih sindroma. Kao kondicijski trener, terapeut ili konzultant radio je sa sportašima i ekipama iz brojnih sportova: atletike, košarke, odbojke, nogometa, taekwondoa, tenisa, veslanja, hokeja na ledu, stolnog tenisa itd. Među njima su i brojni osvajači medalja na najvažnijim natjecanjima, uključujući i Europska i Svjetska prvenstva te Olimpijske igre (Damir Martin, Blanka Vlašić, Sandra Perković, Filip Ude, Mario Možnik, Nataša Vezmar, Sandra Šarić, Miet Filipović, Ana Konjuh, Borna Čorić…). Do sada je održao više od 50 izlaganja na međunarodnim znanstvenim i stručnim skupovima na pet kontinenata.

prof.dr.sc. Nejc Šarabon

Nejc Šarabon

Međunarodno priznati znanstvenik, inovator i stručnjak u području sporta, fizikalne terapije i rehabilitacije s više od 15 godina iskustva u radu s vrhunskim sportašima, posebice tenisačima i košarkašima. Završio je dva fakulteta u Ljubljani, fizikalnu terapiju i kineziologiju, doktorirao na području neurofiziologije, a poslijedoktorski studij obavio u Njemačkoj. Svoja znanja u prak­su prenosi i kroz razvoj novih dijagnostičkih sustava u području sportske medicine i funkcionalne rehabilitacije. U Motus Melioru obnaša funkciju predavača na MM Akademiji, smjer Funkcionalna rehabilitacija.

doc.dr.sc. Davor Šentija

IMG_4534_bijela pozadinaIstaknuti stručnjak i znanstvenik iz područja sportske medicine. Utemeljuje i vodi Laboratorij za funkcionalnu dijagnostiku Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, u kojem razvija nove dijagnostičke sustave i postupke. S preko 20 godina iskustva, vodeći je stručnjak u funkcionalnoj dijagnostici srčanožilne i dišne sastavnice fitnesa i energetskih kapaciteta, i međunarodno priznati znanstvenik u tom području. Voditelj je i suradnik više znanstvenih projekata, s više od 50 publiciranih znanstvenih radova, nastavnih i stručnih tekstova. Nositelj je kolegija na dodiplomskom i poslijediplomskom doktorskom studiju, predavač studija na engleskom jeziku Medicinskog fakulteta u Zagrebu na predmetu Measurement and analysis of human locomotion, kao i brojnih drugih stručnih studija. U Motus Melioru koordinira aktivnostima fiziološke dijagnostike u sportu i fitnesu.

Nenad Bratković, magistar nutricionizma

Nenad BratkovićU hrvatskim elektroničkim i tiskanim medijima te javnosti jedan je od najistaknutijih stručnjaka na području nutricionizma. Među prvim je nutricionistima pokretača privatnog nutricionističkog savjetovališta u Hrvatskoj, gdje ima dugogodišnje iskustvo vođenja svojih klijenata do zdravstvenih i osobnih rezultata. Surađivao je s mnogim rekreativnim, ali i s profesionalnim sportašima. Provodi česta interaktivna edukativna predavanja za farmaceute i liječnike, sportaše, razne civilne udruge i građane. Njegova su uža područja stručnog interesa: dijetoterapija debljine (redukcijske dijete), dodaci prehrani (nutraceutici) te prehrana sportaša. Član je PINES (Professionals in Nutrition for Exercise and Sport) – međunarodnog strukovnog udruženja stručnjaka u prehrani i treningu sportaša. U Motus Melioru obnaša funkciju voditelja Odjela nutricionizma.

Nina Mičetić, profesorica kineziologije

Nina-webProfesorica kineziologije s dopunskom stručnom kvalifikacijom za rad u kineziterapiji. Godine 2006. dobiva priznanje za najboljeg studenta II. godine, a tokom studija prima državnu stipendiju. Od 2009. kroz kineziološku dijagnostiku, masažu, manualni rad, kineziterapiju i prevenciju ozljeda lokomotornog sustava stječe iskustvo u radu s profesionalnim sportašima i općom populacijom. Od 2013. godine član je Motus Melior stručnog tima. Stručno se usavršava  kroz sudjelovanje na konvencijama i seminarima, završava tečaj  kinesiotaping metode 1. i 2. stupanj, redoviti je polaznik Motus Melior akademije funkcionalnog pokreta. Uz područje funkcionalne rehabilitacije pokazuje i poseban interes u radu s djecom kroz korekcije fundamentalnih obrazaca kretanja. U Motus Melioru obnaša funkciju kineziterapeuta. Zadužena je za provedbu programa rehabilitacije, manualne tretmane, te masažu.

 Ivana Herceg, profesorica kineziologije

 Ivana webNakon završene opće gimnazije u Vinkovcima nastavila je studirati na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu s usmjerenjem kineziterapije. Tijekom studija radila kao instruktor pilatesa na reformeru te pred kraj studija počinje raditi kao voditelj hatha yoge u Medical Yoga Centru  što uspješno radi i danas. Odmah po obrani diplomskog rada na temu „Sindromi prenaprezanja“ počinje raditi u privatnom rehabilitacijskom centru gdje je stekla veliko iskustvo u radu sa sportskim ozljedama, posebno u nogometu. Član Motus Melior tima od 2014. godine i završila je sve seminare u sklopu Motus Melior Akademije koji su održani pod vodstvom prof.dr.Gorana Markovića i prof.dr.Nejca Šarabona. Ima završeni certifikat u primjeni tehnike akupunkture suhih igala „Dry needling for Pain Management“  kojeg su vodili dr.Mark  Scappaticci i Peter Lundgren, te završeni certifikat  u primjeni  kinesio tapinga u okviru škole K-tape International Academy. U Motus Melioru obnaša funkciju kineziterapeuta. Zadužena je za provedbu programa rehabilitacije, manualne tretmane, te masažu.

 

Janko Hrvačić, dip.physioth.

Janko 3 webJanko je završio studij fizioterapije na medicinskom fakultetu u Rijeci. Nakon stručnog staža u Varaždinskim toplicama iskustvo i znanje stječe radom u poliklinici Medikol, nakon toga u Specijalnoj bolnici Sveta Katarina u Zagrebu te u Poliklinici Peharec u Puli. Primarno područje interesa su mu postoperativna rehabilitacija, prevencija i rehabilitacija sportskih ozljeda djece i mladih. Usavršava se na međunarodnim tečajevima iz manualne medicine po Maitland konceptu, DNS metodi po prof. Kolaru, PNF, Kinematic Taping i drugima. Također je polaznik seminara MM akademije funkcionalnog pokreta. U prosincu 2016.g. postaje član Motus Melior tima. Kao dio međunarodnog projekta zadužen je za praćenje suvremenih znanstvenih istraživanja iz područja prevencije i sanacije sportskih ozljeda te translaciju istraživanja u praktičan rad. U Motus Melior centru zadužen je za postoperativnu rehabilitaciju, kineziterapiju te manualnu terapiju.

 

Margareta Marković, magistrica sporta i fitnesa

IMG_4115Velika zaljubljenica u svakodnevno tjelesno vježbanje i pravilan pokret. Iza sebe ima desetljeće bavljenja modernim baletom te isto toliko kao instruktorica aerobike i osobna trenerica fitnesa. Diplomirala i magistrirala na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, dobila licencu IOC Diploma in Sports Nutrition, te Precision Nutritiona, a trenutno završava magisterij iz područja sportske prehrane u Velikoj Britaniji. U svakodnevnom radu uspješno integrira savjetovanje o prehrani i tjelesno vježbanje u svrhu optimizacije tjelesne spremnosti i izgleda klijenata. Primjenom tog integralnog pristupa, pomogla je brojnim sportašima i rekreativcima u postizanju sportskih, zdravstvenih i estetskih ciljeva. U Motus Melioru obnaša funkciju trenera fitnesa, te savjetnika za prehranu.

 

 Matija Pavlagić, magistar kineziologije

Matija je diplomirao na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, te je uz usmjerenje Kineziterapija, stekao zvanje magistar kineziologije. Tijekom studija aktivno radi kao individualni trener  rekreativaca i sportaša. Također dugi niz godina proveo je kao kondicijski trener i kineziterapeut u prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi, te kao voditelj fitness centra. Polaznik je brojnih međunarodnih seminara i konferencija. Certificirani je CrossFit Level 1 Trainer i FMS Level 1 Trainer.
Polaznik je seminara MM akademije funkcionalnog pokreta, a od svibnja 2018. postaje članom Motus Melior tima.

 

Mario Jelčić, magistar kineziologije

Mario webMario je završio Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu s usmjerenjem kineziterapija. Zdravstveno usmjerena tjelesna aktivnost s ciljem unaprijeđenja kvalitete života i terapija vježbanjem primarni su mu interesi, a ujedno i glavne funkcije te uža specijalnost u Motus Melior centru.  Za vrijeme studiranja na fakultetu polaznik je brojnih međunarodnih seminara i konferencija, demonstrator na predmetima Fiziologija sporta i Kinantropologija i sudionik u radu Sportsko dijagnostičkog centra u sklopu kojeg je provodio dijagnostiku treniranosti mnogih hrvatskih selekcija i drugih vrhunskih sportaša.  U sklopu projekta SPORTS provodi istraživanje za svoj diplomski rad na temu ”Funkcionalni pokret kod adolescenata: deskriptivna studija”. Za vrijeme školovanja također stječe iskustvo u radu s rekreativcima i djecom kroz grupni i individualni rad, a 2016./17. sudjelovao je u radu stručnog tima hrvatske ženske kadetske U16 košarkaške reprezentacije u funkciji kineziterapeuta. Polaznik je svih seminara MM akademije funkcionalnog pokreta, a od ožujka 2016. postaje praktikant u Motus Melior centru te asistira u sklopu istih. Redovito se usavršava na seminarima iz područja  kineziterapije, ali i manualne terapije s ciljem boljeg razumijevanja tijela, pokreta i pristupa klijentu.

Ivana Pranjić, voditeljica ureda

Ivana P web