Rehabilitacija

Korektivna terapija

Korigirajte držanje, ravnotežu i kvalitetu pokreta!
Osim tretiranja ozljeda i bolnih sindroma, učinkovito ispravljamo ne­pravilno držanje te funkcijske nedostatke u kretanju i ravnoteži, posebice kod djece i mladih.

Korektivna terapija

Poznato je da optimalan biološki razvoj djece uključu­je i oblikovanje pravilnog tjelesnog držanja te usvajanje ispravnih temeljnih obrazaca pokreta i lokomocije. Kada to izostane, što je u prosjeku slučaj kod 30% djece, dolazi do zdravstvenih problema s mišićno-koštanim sustavom, djeca se teže kreću, sporije uče i usavršavaju sportske vještine ili sasvim izbjegavaju sportske i rekreacijske aktivnosti.

Ovakve probleme treba na vrijeme pre­poznati i ukloniti. Naš tim stručnjaka će precizno utvrditi koji su funkcionalni i strukturni nedostaci i nepravilnosti u pitanju te ih ispraviti primjenom jedinstvenog korek­tivnog sustava vježbanja, utemeljenog na razvojnoj kinezi­ologiji i principima optimalnog neuro-motoričkog razvoja djeteta. To će za posljedicu imati smanjenje rizika nastanka ozljeda i sindroma naprezanja u budućnosti, bolju motorič­ku učinkovitost i izvedbu djece u svakodnevnom životu i sportu te posljedično – sretnije djetinjstvo.