Motus Melior
Izbornik

O nama

Naš tim

Goran Marković

prof.dr.sc., D.O.

Doktor Marković redoviti je profesor Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu gdje drži kolegije Osnovne kineziološke transformacije i Motorička kontrola. Završio je tri studija (profesor kineziologije, prvostupnik kineziterapije i doktor osteopatije) te je magistrirao i doktorirao na polju kineziologije (pliometrijski i sprinterski trening). Postdoktorsko usavršavanje je proveo na University of Delaware, SAD, pod vodstvom prof. dr. sc. Slobodana Jarića.

Osnivač je i direktor Laboratorija za motoričku kontrolu i izvedbu pri Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, gdje sa suradnicima provodi istraživanja o funkciji i transformaciji živčano-mišićnog sustava čovjeka, a s ciljem optimiranja izvedbe i uspješnosti u sportu te prevencije i rehabilitacije ozljeda i bolnih sindroma. Do sada je objavio 70-ak znanstvenih radova u vodećim međunarodnim znanstvenim časopisima na području sportske znanosti i sportske medicine. Radovi koje je objavio citirani su više od 2100 puta u međunarodnim publikacijama. Recenzent je za više od 30 vodećih međunarodnih znanstvenih časopisa s područja sportske znanosti i sportske medicine. Dobitnik je dviju Državnih nagrada za znanost RH. Bio je mentorom za više od 30 magistara kineziologije, šest doktora znanosti te četiri dobitnika Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu. Do sada je održao više od 50 izlaganja na međunarodnim znanstvenim i stručnim skupovima na pet kontinenata.

Osim sveučilišnog znanstveno-nastavnog rada, doktor Marković izrazito je aktivan u sportskoj i rehabilitacijskoj praksi. Osnovao je i obnaša funkciju direktora sportskog i rehabilitacijskog centra Motus Melior u Zagrebu, vođen idejom da stvori međunarodno priznati centar izvrsnosti na području optimiranja zdravlja, forme, izvedbe i uspješnosti sportaša i opće populacije te prevencije i konzervativne rehabilitacije ozljeda i bolnih sindroma. Licencirani je akupunkturolog. Pohađao je više od 60 stručnih seminara iz područja osteopatije, kineziterapije, sportske medicine i sportskog treninga. Kao kondicijski trener, terapeut ili konzultant radio je sa sportašima i ekipama brojnih sportova: atletike, košarke, odbojke, nogometa, taekwondoa, tenisa, veslanja, vaterpola, hokeja na ledu, stolnog tenisa i drugih. Među korisnicima Centra su i brojni uspješni sportaši – Arijan Ademi, Filip Benković, Ivan Buljubašić, Borna Čorić, Junior Fernandes, Ana Konjuh, Filip Krovinović, Marin Leovac, Lovro Majer, Ivan Marcelić, Petra Martić, Damir Martin, Matej Mitrović, Mario Možnik, Dani Olmo, Mate Pavić, Sandra Perković, Bruno Petković, Ivan Raič, Luka Šebetić, El Arbi Hillel Soudani, Sandra Šarić, Filip Ude, Nataša Vezmar, Blanka Vlašić i drugi. U sezoni 2018./19., radio je u GNK Dinamo u svojstvu koordinatora kondicijske pripreme i rehabilitacije nogometaša prve momčadi. Osim upravljanja centrom Motus Melior, dr. Marković svakodnevno provodi osteopatske preglede i tretmane za opću i sportsku populaciju.

Zadnje dvije godine vrlo uspješno surađujem s profesorom Markovićem na regeneraciji, kondiciji i oporavku od ozljeda i bolova.

Bruno Petković - GNK Dinamo i Hrvatska nogometna reprezentacija

Rad s profesorom Goranom Markovićem bio je izuzetan – brz, kvalitetan i efikasan. Možemo biti ponosni što takvog stručnjaka imamo pored sebe.

Sandra Perković, bacačica diska, dvostruka osvajačica zlatne medalje na OI

Znanje i vještina profesora Markovića uvelike mi je pomogla tijekom karijere da se nakon ozljede ili bolnog stanja što prije i u što boljem tjelesnom stanju vratim na teren.

Arijan Ademi - GNK Dinamo i Makedonska nogometna reprezentacija

Motus Melior mi je višestruko pomogao u karijeri, kako u rehabilitaciji ozljeda iz kojih sam se vraćao još jači, tako i na kondicijskom planu te prehrani i regeneraciji.

Luka Šebetić, rukometaš (Tremblay en France)

Zahvaljujući Motus Melior timu, ozljeda leđa koja mi je ugrozila karijeru je iza mene, a istovremeno sam i unaprijedio funkcije kukova i trupa.

Damir Martin - veslač, dvostruki osvajač srebrne medalje na OI

Ozljede su, nažalost, sastavni dio profesionalnog sporta. Zato je važno uz sebe imati stručan tim poput ovoga profesora Markovića. Ugodna i lijepa atmosfera Motus Meliora, uz profesionalno i stručno osoblje, dobitna su kombinacija za brz oporavak.

Ivan Buljubašić - Olympiacos CFP i Hrvatska vaterpolska reprezentacija

S centrom Motus Melior i profesorom Markovićem surađujem 3 godine. Iznimno sam zadovoljan s dosadašnjom suradnjom jer su mi puno pomogli u oporavku od ozljeda i poboljšanju tjelesne spremnosti. Veselim se nastavku ove suradnje u budućnosti.

Filip Benković - Lester City F.C. i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Na preporuku menadžera, prije dvije godine sam započeo surađivati s profesorom Markovićem i centrom Motus Melior na području prevencije i liječenja ozljeda te kondicijske pripreme. Dosadašnjim dijelom suradnje sam iznimno zadovoljan. Svaka preporuka.

Matej Mitrović - Club Brugge KV i Hrvatska nogometna reprezentacija

Profesor Marković je osoba od mojeg osobnog povjerenja. Više od 6 godina traje suradnja s profesorom i Motus Melior timom, i svake godine dobiva nove dimenzije. To je u značajnoj mjeri doprinijelo mojem profesionalnom sportskom razvoju.

Filip Krovinović - West Bromwich Albion F.C.

S profesorom Markovićem i Motus Melior timom surađujem već 5 godina i uz njihovu pomoć sam danas tu gdje jesam.

Lovro Majer - GNK Dinamo i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost tvrtke Motus Melior d.o.o.

Europska unija | Zajedno do fondova EU
Operativni program konkurentnosti i kohezija
Eusopski strukturni i investicijski fondovi
ESIF financijski instrumenti
www.nivas.hr