Motus Melior
Izbornik

Novosti

Ne propustite saznati najnovije informacije vezane uz rad centra Motus Melior i našeg stručnog tima. 

Lagree Metoda : Što Vas sve očekuje na jednom satu

11/25/22

Zanima Vas Lagree Metoda, a malo ste skeptični jer ne znate ništa o njoj?! Ovaj post je onda za Vas.

Saznaj više

Važnost tjelesne aktivnosti i tjelovježbe za naše zdravlje i kvalitetu života-drugi dio

09/16/20

Ljudski se genom, oblikovan u uvjetima izrazite tjelesne aktivnosti i nedovoljne dostupnosti hrane, „ne snalazi“ dobro u okolini u kojoj danas živimo, a koju obilježava sedentarni način života i raspoloživost hrane. Najbolji dokaz za to je naglašen porast broja oboljelih od kroničnih nezaraznih bolesti u svijetu u zadnjih 40-ak godina. Primjerice, broj odraslih koji su oboljeli od dijabetesa u Svijetu se povećao sa 108 milijuna u 1980. godini na gotovo 450 milijuna u 2015. godini. To se, dakako, negativno odrazilo i na stopu smrtnosti od kroničnih nezaraznih bolesti. Tako je između 1990. i 2016. godine udio svih smrtnih slučajeva Svijetu koji su izazvani kroničnim nezaraznim bolestima porastao sa 57% na 71%. Dio toga negativnog trenda vezan je uz demografske promjene s rastućim brojem starijih osoba; no, čimbenici životnog stila ipak igraju ključnu ulogu u pandemiji dijabetesa i ostalih kroničnih nezaraznih bolesti. Stoga kretanje možemo slobodno smatrati biotičkom potrebom čovjeka.

Saznaj više

Važnost tjelesne aktivnosti i tjelovježbe za naše zdravlje i kvalitetu života-prvi dio

09/01/20

Globalna pandemija izazvana SARS-CoV-2 virusom značajno je promijenila način našeg života, što za posljedicu ima potencijalno brojne štetne učinke na zdravlje i dobrobit čovjeka. Bez dostupnog cjepiva i lijeka te zbog brzog širenja spomenutog virusa, vlade i nacionalna zdravstvena tijela brojnih zemalja u Svijetu uvela su različite vrste „lockdown-a“ ili brojna ograničenja vezana uz rad vrtić, škola, sveučilišta, restorana i kafića, kina, fitnes centara i sl., a u ozbiljnije zahvaćenim zemljama i gotovo potpuno ograničenje kretanja. Također, deseci tisuća ljudi koji su bili u kontaktu sa zaraženim osobama ili, pak, koji dolaze iz područja s povećanim brojem slučajeva zaraze SARS-CoV-2 virusom, preventivno su stavljani u 2-tjednu karantenu. A sve navedeno s jednim primarnim ciljem – zaštite života onih najugroženijih: starijih osoba te osoba koje boluju od kroničnih bolesti - respiratornih oboljenja, dijabetesa, hipertenzije, pretilosti, kardiovaskularnih i malignih bolesti.

Saznaj više

10 000 koraka dnevno-istina ili mit?

05/19/20

Svi smo čuli kako bi bilo zdravo da dnevno napravimo 10.000 koraka. No, znate li otkud ta brojka i je li ista znanstveno utemeljena, odnosno postoje li dokazi da je 10.000 koraka "zdravije" od, recimo, 8.000 ili 12.000 koraka?

Saznaj više

Zašto ne prestati vježbati u vrijeme samoizolacije!

03/19/20

Odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite danas prestaju s radom svi sportski, rekreacijski i fitnes centri na minimalno mjesec dana. Ponukan ovom odlukom, ali i trenutnom situacijom s pandemijom COVID-19 virusa, odlučio sam napisati jedan kratki stručni osvrt o važnosti i utjecaju tjelovježbe te prestanka vježbanja na zdravlje i imunološki sustav čovjeka.

Saznaj više

Zadnje dvije godine vrlo uspješno surađujem s profesorom Markovićem na regeneraciji, kondiciji i oporavku od ozljeda i bolova.

Bruno Petković - GNK Dinamo i Hrvatska nogometna reprezentacija

Rad s profesorom Goranom Markovićem bio je izuzetan – brz, kvalitetan i efikasan. Možemo biti ponosni što takvog stručnjaka imamo pored sebe.

Sandra Perković, bacačica diska, dvostruka osvajačica zlatne medalje na OI

Znanje i vještina profesora Markovića uvelike mi je pomogla tijekom karijere da se nakon ozljede ili bolnog stanja što prije i u što boljem tjelesnom stanju vratim na teren.

Arijan Ademi - GNK Dinamo i Makedonska nogometna reprezentacija

Motus Melior mi je višestruko pomogao u karijeri, kako u rehabilitaciji ozljeda iz kojih sam se vraćao još jači, tako i na kondicijskom planu te prehrani i regeneraciji.

Luka Šebetić, rukometaš (Tremblay en France)

Zahvaljujući Motus Melior timu, ozljeda leđa koja mi je ugrozila karijeru je iza mene, a istovremeno sam i unaprijedio funkcije kukova i trupa.

Damir Martin - veslač, dvostruki osvajač srebrne medalje na OI

Ozljede su, nažalost, sastavni dio profesionalnog sporta. Zato je važno uz sebe imati stručan tim poput ovoga profesora Markovića. Ugodna i lijepa atmosfera Motus Meliora, uz profesionalno i stručno osoblje, dobitna su kombinacija za brz oporavak.

Ivan Buljubašić - Olympiacos CFP i Hrvatska vaterpolska reprezentacija

S centrom Motus Melior i profesorom Markovićem surađujem 3 godine. Iznimno sam zadovoljan s dosadašnjom suradnjom jer su mi puno pomogli u oporavku od ozljeda i poboljšanju tjelesne spremnosti. Veselim se nastavku ove suradnje u budućnosti.

Filip Benković - Lester City F.C. i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Na preporuku menadžera, prije dvije godine sam započeo surađivati s profesorom Markovićem i centrom Motus Melior na području prevencije i liječenja ozljeda te kondicijske pripreme. Dosadašnjim dijelom suradnje sam iznimno zadovoljan. Svaka preporuka.

Matej Mitrović - Club Brugge KV i Hrvatska nogometna reprezentacija

Profesor Marković je osoba od mojeg osobnog povjerenja. Više od 6 godina traje suradnja s profesorom i Motus Melior timom, i svake godine dobiva nove dimenzije. To je u značajnoj mjeri doprinijelo mojem profesionalnom sportskom razvoju.

Filip Krovinović - West Bromwich Albion F.C.

S profesorom Markovićem i Motus Melior timom surađujem već 5 godina i uz njihovu pomoć sam danas tu gdje jesam.

Lovro Majer - GNK Dinamo i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost tvrtke Motus Melior d.o.o.

Europska unija | Zajedno do fondova EU
Operativni program konkurentnosti i kohezija
Eusopski strukturni i investicijski fondovi
ESIF financijski instrumenti
www.nivas.hr