Motus Melior
Izbornik

Optimizacija zdravlja, forme i performansi

Metoda Motus Melior

Nezadovoljni ste vlastitim izgledom, razinom energije i vitalnosti, zdravstvenim statusom i kvalitetom života? Želite podići vlastitu formu i performanse u sportu ili općenito u životu na višu razinu? Rješenje postoji. Odvažite se i poduzmite prvi korak… METODA MOTUS MELIOR.

Današnji je život bitno lakši s aspekta potrebe za tjelesnim radom no što je bio nekad. Dulje živimo, brže i lakše, s puno manje fizičkog napora, obavljamo poslove, lakše dolazimo do informacija i rješavamo probleme, imamo bolju zdravstvenu skrb i uvjete stanovanja. S druge strane, broj ljudi koji pati zbog narušenog zdravlja, iscrpljenosti i depresije sve je veći.

Nezadovoljstvo vlastitim zdravljem, formom, performansama i učinkovitošću česta je pojava u današnje vrijeme, kako kod opće populacije tako i kod sportaša. Zbog površnog i jednodimenzionalnog sagledavanja tih problema, često posežemo za brzopoteznim rješenjima koja nisu dugoročno učinkovita. To nas čini još nezadovoljnijima te još više produbljuje probleme.

Postoji li rješenje? Da – rješenje postoji, a zove se METODA MOTUS MELIOR (THE MOTUS MELIOR METHOD). Riječ je o jedinstvenom konceptu za analizu i upravljanje stanjem zdravlja, forme i performansi opće populacije i sportaša. Koncept je utemeljen na činjenici da su u pozadini opisanih problema najčešće tri skupine čimbenika:

  • životne navike i uvjerenja pojedinca
  • okolina u kojoj pojedinac živi te
  • prethodno doživljene traume (tjelesne i psiho-emocionalne).

Svaki klijent prolazi kroz tri međuzavisne faze:

PROCJENA (ASSESSMENT)

Prvu fazu čini holističko sagledavanje trenutnog stanja pojedinca – zdravstvenog statusa i bološke dobi, razine forme (fitnesa) i performansi, životnih navika, ponašanja te posljedica prethodno doživljenih trauma. Ta faza prikupljanja i obrade informacija traje do pet dana, tijekom kojih korisnik treba posjetiti naš centar dva puta po dva sata. Razlog relativno dugog prikupljanja informacija vezan je uz nužnost sagledavanja razine tjelesne aktivnosti, dužine i kvalitete sna te varijabiliteta srčanog ritma kroz više dana.

INTERVENCIJA (MANAGEMENT)

Druga se faza temelji na analizi rezultata prikupljenih u prethodnoj fazi, a sastoji od propisivanja, provedbe i nadzora personalizirane intervencije kojoj je cilj promijeniti one navike i oblike ponašanja pojedinca koji će imati najveći pozitivan utjecaj na optimizaciju zdravlja, forme i performansi. U intervenciju je uključeno više stručnjaka različitih specijalnosti, a sadržaj intervencije, zavisno od od inicijalnog stanja i ciljeva pojedinca, može uključivati:

  • Promjenu nezdravih navika (spavanje, tjelesna aktivnost, prehrana, pušenje, alkohol)
  • Ciljano tjelesno vježbanje (trening fitnesa, kondicijski trening, tehničko-taktički trening)
  • Vegetativni trening i meditacija
  • Specifične mjere aktivnog ili pasivnog odmora i regeneracije
  • Savjetovanje s psihologom.

PRAĆENJE (FOLLOW UP)

Treća faza predstavlja polugodišnje praćenje stanja pojedinca, uz odgovarajuće modifikacije propisane intervencije, sve dok izmijenjeni obrasci ponašanja ne postanu ustaljene navike.

Za više informacija

Zadnje dvije godine vrlo uspješno surađujem s profesorom Markovićem na regeneraciji, kondiciji i oporavku od ozljeda i bolova.

Bruno Petković - GNK Dinamo i Hrvatska nogometna reprezentacija

Rad s profesorom Goranom Markovićem bio je izuzetan – brz, kvalitetan i efikasan. Možemo biti ponosni što takvog stručnjaka imamo pored sebe.

Sandra Perković, bacačica diska, dvostruka osvajačica zlatne medalje na OI

Znanje i vještina profesora Markovića uvelike mi je pomogla tijekom karijere da se nakon ozljede ili bolnog stanja što prije i u što boljem tjelesnom stanju vratim na teren.

Arijan Ademi - GNK Dinamo i Makedonska nogometna reprezentacija

Motus Melior mi je višestruko pomogao u karijeri, kako u rehabilitaciji ozljeda iz kojih sam se vraćao još jači, tako i na kondicijskom planu te prehrani i regeneraciji.

Luka Šebetić, rukometaš (Tremblay en France)

Zahvaljujući Motus Melior timu, ozljeda leđa koja mi je ugrozila karijeru je iza mene, a istovremeno sam i unaprijedio funkcije kukova i trupa.

Damir Martin - veslač, dvostruki osvajač srebrne medalje na OI

Ozljede su, nažalost, sastavni dio profesionalnog sporta. Zato je važno uz sebe imati stručan tim poput ovoga profesora Markovića. Ugodna i lijepa atmosfera Motus Meliora, uz profesionalno i stručno osoblje, dobitna su kombinacija za brz oporavak.

Ivan Buljubašić - Olympiacos CFP i Hrvatska vaterpolska reprezentacija

S centrom Motus Melior i profesorom Markovićem surađujem 3 godine. Iznimno sam zadovoljan s dosadašnjom suradnjom jer su mi puno pomogli u oporavku od ozljeda i poboljšanju tjelesne spremnosti. Veselim se nastavku ove suradnje u budućnosti.

Filip Benković - Lester City F.C. i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Na preporuku menadžera, prije dvije godine sam započeo surađivati s profesorom Markovićem i centrom Motus Melior na području prevencije i liječenja ozljeda te kondicijske pripreme. Dosadašnjim dijelom suradnje sam iznimno zadovoljan. Svaka preporuka.

Matej Mitrović - Club Brugge KV i Hrvatska nogometna reprezentacija

Profesor Marković je osoba od mojeg osobnog povjerenja. Više od 6 godina traje suradnja s profesorom i Motus Melior timom, i svake godine dobiva nove dimenzije. To je u značajnoj mjeri doprinijelo mojem profesionalnom sportskom razvoju.

Filip Krovinović - West Bromwich Albion F.C.

S profesorom Markovićem i Motus Melior timom surađujem već 5 godina i uz njihovu pomoć sam danas tu gdje jesam.

Lovro Majer - GNK Dinamo i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost tvrtke Motus Melior d.o.o.

Europska unija | Zajedno do fondova EU
Operativni program konkurentnosti i kohezija
Eusopski strukturni i investicijski fondovi
ESIF financijski instrumenti
www.nivas.hr