Motus Melior
Izbornik

Optimizacija zdravlja, forme i performansi

Optimizacija zdravlja, forme i usporavanje starenja

Briga o vlastitom zdravlju i formi te usporavanje procesa starenja trebali bi biti visoko na ljestvici prioriteta svakog pojedinca. Naša je misija da Vam pomognemo da to i ostvarite – pospješite vlastito zdravlje, formu i vitalnost, oblikujete tijelo i usporite proces starenja.

Naše tijelo i um optimalno funkcionira i prilagođava se okolini kada su u ravnoteži njegova tjelesna, emocionalna, energijska i mentalna sastavnica. Da bi to postigli, potrebno je utvrditi funkcionalni status i uravnoteženost navedenih sastavnica te detaljno analizirati obrasce ponašanja i životni stil pojedinca. Te su informacije polazna osnova za oblikovanje i provedbu personalizirane intervencije koja će proizvesti učinovitu transformaciju tijela i uma i, posljedično, optimizirati zdravlje, formu i izgled pojedinca te usporiti proces starenja.

Stručni tim centra Motus Melior razvio je jedinstveni, personalizirani pristup optimizaciji zdravlja, forme i usporavanju starenja opće populacije kroz tri faze – METODA MOTUS MELIOR.

Prikaz ispod ilustrira najvažnije faze i elemente METODE MOTUS MELIOR:

Procjena

 • Osobna i obiteljska anamneza
 • Analiza životnog stila i navika
 • Krvne pretrage
 • Određivanje biološke dobi i zdravstvenih rizika
 • Testiranje svih sastavnica tjelesne spremnosti (fitnesa)
 • Analiza funkcije autonomnog živčanog sustava
 • Utvrđivanje mentalne dobrobiti
 • Analiza prethodnih ozljeda i trauma

Intervencija

 • Postavljanje kratkoročnih i srednjoročnih ciljeva
 • Propisivanje intervencije: tjelesna aktivnost, trening fitnesa, vegetativni trening i meditacija, osteopatija, prehrana, uklanjanje štetnih navika, fizikalne i druge mjere oporavka
 • Monitoring umora, stresa i izvedbe

Praćenje

 • Kontrolno testiranje za šest mjeseci:
 • Analiza životnog stila i navika
 • Testiranje svih sastavnica tjelesne spremnosti (fitnesa)
 • Analiza funkcije autonomnog živčanog sustava
 • Utvrđivanje mentalne dobrobiti
 • Procjena mentalnog statusa i kognitivnih funkcija

Učinci

 • Poboljšanje tjelesne forme i vitalnosti
 • Poboljšanje tjelesnog izgleda
 • Smanjenje umora i mentalna dobrobit
 • Smanjenje biološke dobi i usporavanje procesa starenja
 • Smanjenje rizika za nastanak kroničnih bolesti
 • Poboljšanje izvedbe i uspješnosti u poslu i životu

Temeljem rezultata opsežne dijagnostike kojom ćemo utvrditi Vašu biološku dob, funkcionalni status tjelesne, emocionalne, energijske i mentalne sastavnice Vašeg tijela i uma te zdravstvene rizike, oblikovati ćemo za Vas personaliziranu intervenciju koju, uz našu stručnu i tehnološku podršku, provodite narednih 6 mjeseci. Većina elemenata personalizirane intervencije može se provesti u centru Motus Melior pod nadzorom našeg stručnog tima (npr. tjelesno vježbanje – individualni trening fitnesa ili Lagree Fitness metoda, osteopatski tretman, masaža, vegetativni trening i meditacija), dok se manji dio intervencija (npr. promjena navika vezanih uz svakodnevnu tjelesnu aktivnost i spavanje, promjena prehrambenih navika) provodi samostalno, uz našu stručnu podršku.

Po završetku intervencije, provodi se kontrola njenih učinaka s posebnim naglaskom na smanjenje biološke dobi i zdravstvenih rizika te poboljšanja forme i opće dobrobiti. Temeljem rezultata kontrolne dijagnostike, stručni tim centra Motus Melior će za Vas oblikovati novu (ili modificirati postojeću) personaliziranu intervenciju te skrbiti da i nju uspješno provedete.

Zadnje dvije godine vrlo uspješno surađujem s profesorom Markovićem na regeneraciji, kondiciji i oporavku od ozljeda i bolova.

Bruno Petković - GNK Dinamo i Hrvatska nogometna reprezentacija

Rad s profesorom Goranom Markovićem bio je izuzetan – brz, kvalitetan i efikasan. Možemo biti ponosni što takvog stručnjaka imamo pored sebe.

Sandra Perković, bacačica diska, dvostruka osvajačica zlatne medalje na OI

Znanje i vještina profesora Markovića uvelike mi je pomogla tijekom karijere da se nakon ozljede ili bolnog stanja što prije i u što boljem tjelesnom stanju vratim na teren.

Arijan Ademi - GNK Dinamo i Makedonska nogometna reprezentacija

Motus Melior mi je višestruko pomogao u karijeri, kako u rehabilitaciji ozljeda iz kojih sam se vraćao još jači, tako i na kondicijskom planu te prehrani i regeneraciji.

Luka Šebetić, rukometaš (Tremblay en France)

Zahvaljujući Motus Melior timu, ozljeda leđa koja mi je ugrozila karijeru je iza mene, a istovremeno sam i unaprijedio funkcije kukova i trupa.

Damir Martin - veslač, dvostruki osvajač srebrne medalje na OI

Ozljede su, nažalost, sastavni dio profesionalnog sporta. Zato je važno uz sebe imati stručan tim poput ovoga profesora Markovića. Ugodna i lijepa atmosfera Motus Meliora, uz profesionalno i stručno osoblje, dobitna su kombinacija za brz oporavak.

Ivan Buljubašić - Olympiacos CFP i Hrvatska vaterpolska reprezentacija

S centrom Motus Melior i profesorom Markovićem surađujem 3 godine. Iznimno sam zadovoljan s dosadašnjom suradnjom jer su mi puno pomogli u oporavku od ozljeda i poboljšanju tjelesne spremnosti. Veselim se nastavku ove suradnje u budućnosti.

Filip Benković - Lester City F.C. i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Na preporuku menadžera, prije dvije godine sam započeo surađivati s profesorom Markovićem i centrom Motus Melior na području prevencije i liječenja ozljeda te kondicijske pripreme. Dosadašnjim dijelom suradnje sam iznimno zadovoljan. Svaka preporuka.

Matej Mitrović - Club Brugge KV i Hrvatska nogometna reprezentacija

Profesor Marković je osoba od mojeg osobnog povjerenja. Više od 6 godina traje suradnja s profesorom i Motus Melior timom, i svake godine dobiva nove dimenzije. To je u značajnoj mjeri doprinijelo mojem profesionalnom sportskom razvoju.

Filip Krovinović - West Bromwich Albion F.C.

S profesorom Markovićem i Motus Melior timom surađujem već 5 godina i uz njihovu pomoć sam danas tu gdje jesam.

Lovro Majer - GNK Dinamo i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost tvrtke Motus Melior d.o.o.

Europska unija | Zajedno do fondova EU
Operativni program konkurentnosti i kohezija
Eusopski strukturni i investicijski fondovi
ESIF financijski instrumenti
www.nivas.hr