Motus Melior
Izbornik

Privatnost

Uvjeti korištenja

Osnovne informacije

MOTUS MELIOR d.o.o. za unapređenje kvalitete života, Hektorovićeva 2, 10000 Zagreb, upisan u registru Trgovačkog suda u Zagrebu pod MBS: 080696846, OIB: 41345472577, temeljni kapital uplaćen u cijelosti, porezni broj: 02523205 (dalje u tekstu: „MM“), pružatelj je usluga koje su dostupne putem mrežne stranice www.motus-melior.hr. MM je vlasnik domene www.motus-melior.hr
Korisnik ili korisnik usluge svaka je osoba koja na bilo koji način neposredno ili posredno koristi ili je koristila usluge MM-a te posjećuje MM-ove mrežne stranice.
Molimo Vas da kao korisnici pažljivo pročitate ove Opće uvjete. Pristupom mrežnoj stranici www.motus-melior.hr izjavljujete da ste se upoznali, razumjeli i suglasili s Općim uvjetima te potvrđujete da pristajete na njihovu primjenu i pravne učinke. Ako niste suglasni s Općim uvjetima, molimo Vas da ne koristite ovu mrežnu stranicu.
Svi sadržaji objavljeni na ovoj mrežnoj stranici vlasništvo su MM i smiju se koristiti samo u privatne i nekomercijalne svrhe i za individualnu upotrebu. Sadržaji se ne smiju kopirati, mijenjati, prikazivati ili na bilo koji drugi način prenositi ili distribuirati bez izričitog pristanka MM-a.
MM će uložiti razumne napore da održi svoju mrežnu stranicu funkcionalnom i da sve objavljene informacije budu potpune, točne i pouzdane. MM nije odgovoran za povremeno nefunkcioniranje stranica niti jamči, izričito ili prešutno, za točnost, istinitost, pouzdanost ili cjelovitost bilo kojeg objavljenog podatka, materijala ili informacije.
MM zadržava pravo promjene bilo kojih sadržaja objavljenih na mrežnoj stranici u bilo koje vrijeme i bez prethodne najave ili posebne obavijesti. MM se ne obvezuje na ažuriranje pisanih materijala ili proizvoda i usluga koji su objavljeni na mrežnoj stranici.
Sadržaj ove mrežne stranice zaštićen je autorskim pravom koje pripada MM-u ili je ustupljeno MM-u, a u vlasništvu je trećih osoba. MM također posjeduje autorsko pravo uređivanja, izbora i usklađivanja sadržaja ove stranice. Mrežna stranica www.motus-melior.hr sadrži zaštitne znakove i drugo intelektualno vlasništvo MM-a ili trećih osoba. Niti jedan sadržaj na ovoj mrežnoj stranici se ne smije upotrebljavati bez odobrenja MM-a.
Svaka povreda navedenih prava, namjerna ili slučajna, predstavlja kršenje uvjeta korištenja materijala s ove mrežne stranice te podliježe materijalnoj i kaznenoj odgovornosti.

Sigurnost podataka

Svi korisnici koji pristupaju na ovu mrežnu stranicu koriste njezin sadržaj na vlastitu odgovornost. MM ne odgovara za bilo kakvu izravnu ili neizravnu, slučajnu, nematerijalnu ili materijalnu štetu koja je nastala iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja ove mrežne stranice ili zbog bilo koje greške ili nepotpunosti u njenom sadržaju.

Povjerljivost, načini zaštite osobnih podataka i izjava o obradi osobnih podataka

MM obrađuje osobne podatke svojih korisnika u skladu s važećim propisima kojima je regulirana zaštita osobnih podataka. Pri tome MM poštuje privatnost korisnika na svojim mrežnim stranicama i prikupljat će samo osobne podatke kao što su ime i prezime, adresa, telefonski broj ili e-mail adresa korisnika kad nam se isti dobrovoljno dostave. Ti podaci će se koristiti u svrhu kontakata, ugovaranja usluge sudjelovanja na seminarima, radionicama i stručnim skupovima te digitalne televizije MM-a, newslettera, kao evidencije korisnika ove web stranice te u svrhu statističke obrade posjećenosti mrežnim stranicama. MM će koristiti navedene podatke također i u svrhu unapređenja usluga MM-a.
Prije nego korisnik mrežne stranice MM-a unese svoje osobne podatke (ime, prezime, adresa, telefonski broj ili e-mail adresa) u svrhu kupnje, primanja newslettera, te radi postavljanja bilo kojeg upita MM je omogućio korisniku da bude informiran o svim potrebnim podacima vezano na zaštitu osobnih podataka te da svojim aktivnim pristankom potvrdi da je suglasan sa korištenjem njegovih osobnih podataka u izričito navedenu svrhu. Korisnik također ima mogućnost odjave u bilo kojem trenutku.
MM se obvezuje pružati zaštitu osobnim podacima korisnika, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o korisnicima koji su nužni za ispunjenje obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici MM i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.
MM koristi zaprimljene osobne podatke za slanje newslettera. Prilikom prijave na newsletter odobravate korištenje Vaše e-mail adrese. U svakom trenutku možete povući Vašu privolu klikom na link ‘odjava s newsletter-a’ u podnožju email poruke koju zaprimite od MM-a. MM koristi MailChimp kao platformu za automatizaciju prijave. Klikom na gumb ‘Prijavi se’ pristajete da se Vaša e-mail adresa spremi u MailChimp bazi podataka kako bi bila procesirana u skladu s njihovim pravilima privatnosti i uvjetima korištenja.
MM neće prodavati niti koristiti Vaše podatke, niti će ih prenositi trećoj strani bez izričitog pristanka korisnika. MM neće iznositi osobne podatke izvan Republike Hrvatske. Svaka promjena u politici privatnosti MM bit će objavljena na ovoj mrežnoj stranici.
Osobni podaci prikupljeni na temelju sklopljenog ugovora na daljinu obrađuju se do urednog ispunjenja svih ugovornih obveza odnosno do okončanja sporova radi naplate potraživanja iz istih. Obrada osobnih podataka utemeljena na privoli traje do povlačenja privole.
Ako smatrate da obrađujemo Vaše osobne podatke koji su nepotpuni ili netočni, u bilo kojem trenutku od nas možete zatražiti da ih ispravimo ili dopunimo.
Imate pravo dobiti potvrdu o tome obrađujemo li Vaše osobne podatke ili ne, a u slučaju obrade imate pravo pod uvjetima iz čl. 15. Opće uredbe o zaštiti podataka zatražiti pristup tim podacima.
Od nas također možete zatražiti brisanje svojih osobnih podataka ako smo ih obrađivali protupravno ili ta obrada predstavlja nerazmjerno zadiranje u Vaše zaštićene interese.
Imate pravo zatražit ograničenje obrade svojih podataka:
ako osporite točnost podataka tijekom perioda koji nam omogućava provjeru točnosti tih podataka
ako je obrada podataka bila protupravna, ali odbijate brisanje i umjesto toga tražite ograničenje korištenja podacima
ako nam podaci više nisu potrebni za predviđene svrhe, ali su vam još potrebni radi ostvarenja pravnih zahtjeva ili
ako ste podnijeli prigovor zbog obrade tih podataka
U dijelu u kojem se Vaši osobni podaci obrađuju za potrebe izravnog marketinga, u svakom trenutku imate pravo izjaviti prigovor na takvu obradu, a naročito na izradu profila.
Ako ste mišljenja da smo prilikom obrade Vaših podataka prekršili hrvatske ili europske propise o zaštiti podataka, molimo da nam se obratite kako bismo razjasnili eventualna pitanja. Svakako imate pravo uložiti pritužbu nadležnom nadzornom tijelu.
Ako želite ostvariti neko od navedenih prava, obratite nam se koristeći se našim podacima za kontakt.
U slučaju dvojbe možemo zatražiti dodatne informacije radi provjere Vašeg identiteta. To služi zaštiti Vaših prava i privatne sfere.
Ako biste se nekim od navedenih prava koristili prečesto i s očitom namjerom zlouporabe, možemo naplatiti administrativnu pristojbu ili odbiti obraditi Vaš zahtjev.
Komunikacija ili materijali koje dostave korisnici kao što su pitanja, komentari, prijedlozi i sl. neće se smatrati povjerljivima.

Odašiljanje poruka elektronskom poštom

Molimo Vas da vodite računa o tome da slanje poruka putem elektronske pošte (e-mail) s osobnim podacima po kojima Vas je moguće identificirati može biti nesigurno i podložno neovlaštenom pristupu trećih ili pogrešnoj dostavi.
MM ne odgovara za sigurnost i privatnost takvih poruka, zadržavajući pritom pravo da iste reproducira, koristi, raspolaže i distribuira trećima bez ograničenja.

Kolačići

Privatnost korisnika

Kako bi ova mrežna stranica radila pravilno, kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice, u svrhu poboljšavanja Vašega iskustva pregledavanja, ova mrežna stranica mora na Vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (kolačića). Preko 90% svih mrežnih stranica koristi ovu praksu no prema regulacijama Europske unije od 25.3.2011. obvezni smo prije spremanja kolačića zatražiti Vaš pristanak. Korištenjem ove mrežne stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati mrežnu stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne.

Što je kolačić?

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane mrežne stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke za mrežnu stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu mrežnu stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.
Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite - mrežne stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promijeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

Kako onemogućiti kolačiće?

Isključivanjem kolačića odlučujete hoćete li dopustiti pohranjivanje kolačiće na Vašem računalu. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u web pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite web-preglednik koji koristite: Chrome, Firefox, Internet Explorer 9, Internet Explorer 7 i 8, Opera (stranica na engleskom), Safari (stranica na engleskom)
Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na mrežnoj stranici www.motus-melior.hr.

Što su privremeni kolačići?

Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju.

Što su stalni kolačići?

Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama.

Što su kolačići od prve strane?

Kolačići od prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu.

Što su kolačići treće strane?

Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mjesta (kao što su skočne ili druge reklame) koje se nalaze na web-mjestu koje gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje Interneta u marketinške svrhe.

Koristi li ova mrežna stranica kolačiće?

Da, s primarnim ciljem kako bi Vam naše mrežne stranice omogućile bolje korisničko iskustvo.

Kakve kolačiće koristi ova mrežna stranica i zašto?

  • Privremeni kolačići (Session cookies) - poznati i kao kolačići sesije automatski se brišu kada zatvorite internet preglednik. Koristimo ih za mjerenje posjećenosti.
  • Trajni kolačići (Persistent cookies) - obično imaju datum isteka daleko u budućnost te će ostati u pregledniku, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. Motus-melior.hr koristi trajne kolačiće za mjerenje posjećenosti. Također koristimo trajne kolačiće kako bi bolje razumjeli navike korisnika, tako da možemo poboljšati web stranicu prema Vašim navikama. Ova informacija je anonimna - ne vidimo individualne podatke korisnika.

Postoje li na ovoj mrežnoj stranici kolačići treće strane?

Ima nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići nisu postavljeni od strane ove mrežne stranice, ali neki služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogućujemo:

  • Mjerenje posjećenosti

Motus-melior.hr koristi nekoliko servisa za mjerenje posjećenosti, Google analytics. Ako želite onemogućiti da vam navedeni servisi spremaju kolačiće, možete to učiniti na sljedećim linkovima:

Google Analytics

Dodatne informacija oko isključivanja kolačića

Trenutno postoji nekoliko web stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise. Više se možete informirati na sljedećim poveznicama:
http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.eu/
http://www.aboutads.info/choices/

Linkovi na stranice trećih osoba

Linkovi na ovim mrežnim stranicama su samo za Vašu informaciju, a MM ne snosi nikakvu odgovornost za točnost informacija, sadržaj tih stranica niti rezultate koji se mogu dobiti njihovim korištenjem. Ako odlučite ostvariti pristup na koji link, to činite u cijelosti na vlastitu odgovornost.

Mjerodavno pravo

Za tumačenje, primjenu i pravne učinke svih dopuštenja, isključenja i uvjeta korištenja mrežne stranice www.motus-melior.hr mjerodavno je hrvatsko pravo, isključujući kolizijska pravila. Za sve zahtjeve i sporove koji nastanu kao rezultat korištenja ove mrežne stranice ili u svezi s njima isključivo su nadležni hrvatski sudovi, te se ugovara mjesna nadležnost suda u Zagrebu. Ugovorne strane će uložiti razumne napore da pokušaju spor najprije riješiti mirnim putem.
Distribucija podataka i materijala objavljenih na ovim mrežnim stranicama može, u određenim jurisdikcijama, biti ograničena zakonom te se svaka osoba mora upoznati s takvim propisima i postupati sukladno njima, a MM ne odgovara za pristup mrežnim stranicama s područja gdje je njihov sadržaj ograničen ili zabranjen.

Zadnje dvije godine vrlo uspješno surađujem s profesorom Markovićem na regeneraciji, kondiciji i oporavku od ozljeda i bolova.

Bruno Petković - GNK Dinamo i Hrvatska nogometna reprezentacija

Rad s profesorom Goranom Markovićem bio je izuzetan – brz, kvalitetan i efikasan. Možemo biti ponosni što takvog stručnjaka imamo pored sebe.

Sandra Perković, bacačica diska, dvostruka osvajačica zlatne medalje na OI

Znanje i vještina profesora Markovića uvelike mi je pomogla tijekom karijere da se nakon ozljede ili bolnog stanja što prije i u što boljem tjelesnom stanju vratim na teren.

Arijan Ademi - GNK Dinamo i Makedonska nogometna reprezentacija

Motus Melior mi je višestruko pomogao u karijeri, kako u rehabilitaciji ozljeda iz kojih sam se vraćao još jači, tako i na kondicijskom planu te prehrani i regeneraciji.

Luka Šebetić, rukometaš (Tremblay en France)

Zahvaljujući Motus Melior timu, ozljeda leđa koja mi je ugrozila karijeru je iza mene, a istovremeno sam i unaprijedio funkcije kukova i trupa.

Damir Martin - veslač, dvostruki osvajač srebrne medalje na OI

Ozljede su, nažalost, sastavni dio profesionalnog sporta. Zato je važno uz sebe imati stručan tim poput ovoga profesora Markovića. Ugodna i lijepa atmosfera Motus Meliora, uz profesionalno i stručno osoblje, dobitna su kombinacija za brz oporavak.

Ivan Buljubašić - Olympiacos CFP i Hrvatska vaterpolska reprezentacija

S centrom Motus Melior i profesorom Markovićem surađujem 3 godine. Iznimno sam zadovoljan s dosadašnjom suradnjom jer su mi puno pomogli u oporavku od ozljeda i poboljšanju tjelesne spremnosti. Veselim se nastavku ove suradnje u budućnosti.

Filip Benković - Lester City F.C. i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Na preporuku menadžera, prije dvije godine sam započeo surađivati s profesorom Markovićem i centrom Motus Melior na području prevencije i liječenja ozljeda te kondicijske pripreme. Dosadašnjim dijelom suradnje sam iznimno zadovoljan. Svaka preporuka.

Matej Mitrović - Club Brugge KV i Hrvatska nogometna reprezentacija

Profesor Marković je osoba od mojeg osobnog povjerenja. Više od 6 godina traje suradnja s profesorom i Motus Melior timom, i svake godine dobiva nove dimenzije. To je u značajnoj mjeri doprinijelo mojem profesionalnom sportskom razvoju.

Filip Krovinović - West Bromwich Albion F.C.

S profesorom Markovićem i Motus Melior timom surađujem već 5 godina i uz njihovu pomoć sam danas tu gdje jesam.

Lovro Majer - GNK Dinamo i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost tvrtke Motus Melior d.o.o.

Europska unija | Zajedno do fondova EU
Operativni program konkurentnosti i kohezija
Eusopski strukturni i investicijski fondovi
ESIF financijski instrumenti
www.nivas.hr