Motus Melior
Izbornik

Usluge

Degenerativne bolesti zglobova i kralježnice

Artroze kuka i koljena

Osjećate bolove i zakočenost u zglobovima ili kralježnici koji Vam narušavaju kvalitetu života, a posljedica su degenerativnih promjena uvjetovanih procesom starenja i/ili ponavljajućih mikro oštećenja? Naš stručni tim posjeduje značajno iskustvo u konzervativnom i poslijeoperativnom liječenju degenerativnih bolesti zglobova i kralježnice.

Saznaj više

Artroza ili osteoartritis progresivna je, degenerativna, kronična bolest koja primarno zahvaća zglobove sa zglobnom čahurom i sinovijalnom opnom. Riječ je o multifaktorskoj bolesti, čijem nastanku i progresiji doprinose brojni čimbenici poput prekomjerne tjelesne težine, prethodne traumatske ozljede zgloba, tjelesne neaktivnosti, dobi, genetike itd. Zglobovi kuka i koljena posebice su često zahvaćeni ovom degenerativnom bolesti. Dijagnoza se temelji na anamnezi, pomnom kliničkom pregledu te rendgenskoj snimci. Za optimalne rezultate u liječenju važno je rano otkrivanje nastanka artroze kuka i koljena. Klinički znakovi poput ukočenosti, bolova i izljeva u zglobu mogu ukazivati na početak nastanka artroze. Zavisno od kliničke slike i uznapredovalosti artroze, liječenje artroza kuka i koljena može biti konzervativno ili operativno (ugradnja endoproteze). Konzervativno liječenje uključuje edukaciju pacijenta, smanjenje tjelesne mase kod osoba s viškom kilograma, osteopatiju s ciljem smanjenja tlaka u zglobu i normalizacije miofascijalnoga tonusa te kineziterapiju usmjerenu prema poboljšanju živčano-mišićne kontrole kuka i trupa te jakosti i fleksibilnosti mišića trupa, zdjelice i nogu. U slučaju ugradnje endoproteze, nužna je poslijeoperativna rehabilitacija koje je cilj brz i učinkovit povratak pokretljivosti, ravnoteže, jakosti i lokomotorne funkcije pacijenta. 

Naš stručni tim posjeduje značajno iskustvo u konzervativnom i poslijeoperativnom liječenju artroza kuka i koljena.

Kako Vam naš stručni tim može pomoći?

  • U suradnji s iskusnim ortopedom, pomoći ćemo u postavljanju jasne dijagnoze, odabiru optimalne metode liječenja te procijeniti realno vrijeme povratka svakodnevnim životnim aktivnostima.
  • Izradit ćemo individualni plan rehabilitacije te ga provesti tako da Vam dugoročno unaprijedimo motoričke funkcije i kvalitetu života.
  • Primjenom funkcionalnih kriterija pratit ćemo tijek Vaše rehabilitacije i određivati optimalno vrijeme prijelaza u iduću fazu rehabilitacije sve do punog povratka funkcionalnosti.

Zadnje dvije godine vrlo uspješno surađujem s profesorom Markovićem na regeneraciji, kondiciji i oporavku od ozljeda i bolova.

Bruno Petković - GNK Dinamo i Hrvatska nogometna reprezentacija

Rad s profesorom Goranom Markovićem bio je izuzetan – brz, kvalitetan i efikasan. Možemo biti ponosni što takvog stručnjaka imamo pored sebe.

Sandra Perković, bacačica diska, dvostruka osvajačica zlatne medalje na OI

Znanje i vještina profesora Markovića uvelike mi je pomogla tijekom karijere da se nakon ozljede ili bolnog stanja što prije i u što boljem tjelesnom stanju vratim na teren.

Arijan Ademi - GNK Dinamo i Makedonska nogometna reprezentacija

Motus Melior mi je višestruko pomogao u karijeri, kako u rehabilitaciji ozljeda iz kojih sam se vraćao još jači, tako i na kondicijskom planu te prehrani i regeneraciji.

Luka Šebetić, rukometaš (Tremblay en France)

Zahvaljujući Motus Melior timu, ozljeda leđa koja mi je ugrozila karijeru je iza mene, a istovremeno sam i unaprijedio funkcije kukova i trupa.

Damir Martin - veslač, dvostruki osvajač srebrne medalje na OI

Ozljede su, nažalost, sastavni dio profesionalnog sporta. Zato je važno uz sebe imati stručan tim poput ovoga profesora Markovića. Ugodna i lijepa atmosfera Motus Meliora, uz profesionalno i stručno osoblje, dobitna su kombinacija za brz oporavak.

Ivan Buljubašić - Olympiacos CFP i Hrvatska vaterpolska reprezentacija

S centrom Motus Melior i profesorom Markovićem surađujem 3 godine. Iznimno sam zadovoljan s dosadašnjom suradnjom jer su mi puno pomogli u oporavku od ozljeda i poboljšanju tjelesne spremnosti. Veselim se nastavku ove suradnje u budućnosti.

Filip Benković - Lester City F.C. i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Na preporuku menadžera, prije dvije godine sam započeo surađivati s profesorom Markovićem i centrom Motus Melior na području prevencije i liječenja ozljeda te kondicijske pripreme. Dosadašnjim dijelom suradnje sam iznimno zadovoljan. Svaka preporuka.

Matej Mitrović - Club Brugge KV i Hrvatska nogometna reprezentacija

Profesor Marković je osoba od mojeg osobnog povjerenja. Više od 6 godina traje suradnja s profesorom i Motus Melior timom, i svake godine dobiva nove dimenzije. To je u značajnoj mjeri doprinijelo mojem profesionalnom sportskom razvoju.

Filip Krovinović - West Bromwich Albion F.C.

S profesorom Markovićem i Motus Melior timom surađujem već 5 godina i uz njihovu pomoć sam danas tu gdje jesam.

Lovro Majer - GNK Dinamo i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost tvrtke Motus Melior d.o.o.

Europska unija | Zajedno do fondova EU
Operativni program konkurentnosti i kohezija
Eusopski strukturni i investicijski fondovi
ESIF financijski instrumenti
www.nivas.hr