Motus Melior
Izbornik

Usluge

Degenerativne bolesti zglobova i kralježnice

Degenerativne bolesti kralježnice

Osjećate bolove i zakočenost u zglobovima ili kralježnici koji Vam narušavaju kvalitetu života, a posljedica su degenerativnih promjena uvjetovanih procesom starenja i/ili ponavljajućih mikro oštećenja? Naš stručni tim posjeduje značajno iskustvo u konzervativnom i poslijeoperativnom liječenju degenerativnih bolesti zglobova i kralježnice.

Saznaj više

Degenerativne morfološke promjene na kralježnici nastaju uslijed procesa starenja i/ili ponavljajućih mikro oštećenja te mogu dovesti do bolnih sindroma u leđima, posebice u vratu i križima. Premda se degenerativne promjene događaju na svim anatomskim strukturama kralježnice, uključujući fasetne zglobove (artroza, sinovitis), ligamente (zadebljanje, upala, degeneracija) i kralješke (osteohondroza, koštani trn), one su najizraženije na intervertebralnim diskovima. Te promjene na diskovima uključuju gubitak visine diska, radijalno ispupčenje, fisure fibroznoga prstena i hernijacije. Postavljanje dijagnoze u takvim je slučajevima često zahtjevno, jer većina ljudi starijih od 30 godina, koji nemaju boli i simptome u leđima, imaju degenerativne promjene na kralježnici vidljive na magnetskoj rezonanciji. Stoga je u tim slučajevima presudno napraviti detaljan klinički pregled te rezultate pregleda staviti u korelaciju s nalazima magnetske rezonancije.

Liječenje degenerativnih bolesti kralježnice uglavnom je konzervativno i uključuje osteopatiju, akupunkturu, kineziterapiju, dekompresijski tretman te savjetovanje vezano uz modifikaciju pokreta i aktivnosti, no u relativno malom broju slučajeva ono može zahtijevati kirurški zahvat.

Naš tim stručnjaka ima ekstenzivno iskustvo u području dijagnostike i konzervativnoga liječenja bolnih sindroma kralježnice koji u pozadini imaju degenerativne morfološke promjene. Stoga nam se obratite s povjerenjem.

Zadnje dvije godine vrlo uspješno surađujem s profesorom Markovićem na regeneraciji, kondiciji i oporavku od ozljeda i bolova.

Bruno Petković - GNK Dinamo i Hrvatska nogometna reprezentacija

Rad s profesorom Goranom Markovićem bio je izuzetan – brz, kvalitetan i efikasan. Možemo biti ponosni što takvog stručnjaka imamo pored sebe.

Sandra Perković, bacačica diska, dvostruka osvajačica zlatne medalje na OI

Znanje i vještina profesora Markovića uvelike mi je pomogla tijekom karijere da se nakon ozljede ili bolnog stanja što prije i u što boljem tjelesnom stanju vratim na teren.

Arijan Ademi - GNK Dinamo i Makedonska nogometna reprezentacija

Motus Melior mi je višestruko pomogao u karijeri, kako u rehabilitaciji ozljeda iz kojih sam se vraćao još jači, tako i na kondicijskom planu te prehrani i regeneraciji.

Luka Šebetić, rukometaš (Tremblay en France)

Zahvaljujući Motus Melior timu, ozljeda leđa koja mi je ugrozila karijeru je iza mene, a istovremeno sam i unaprijedio funkcije kukova i trupa.

Damir Martin - veslač, dvostruki osvajač srebrne medalje na OI

Ozljede su, nažalost, sastavni dio profesionalnog sporta. Zato je važno uz sebe imati stručan tim poput ovoga profesora Markovića. Ugodna i lijepa atmosfera Motus Meliora, uz profesionalno i stručno osoblje, dobitna su kombinacija za brz oporavak.

Ivan Buljubašić - Olympiacos CFP i Hrvatska vaterpolska reprezentacija

S centrom Motus Melior i profesorom Markovićem surađujem 3 godine. Iznimno sam zadovoljan s dosadašnjom suradnjom jer su mi puno pomogli u oporavku od ozljeda i poboljšanju tjelesne spremnosti. Veselim se nastavku ove suradnje u budućnosti.

Filip Benković - Lester City F.C. i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Na preporuku menadžera, prije dvije godine sam započeo surađivati s profesorom Markovićem i centrom Motus Melior na području prevencije i liječenja ozljeda te kondicijske pripreme. Dosadašnjim dijelom suradnje sam iznimno zadovoljan. Svaka preporuka.

Matej Mitrović - Club Brugge KV i Hrvatska nogometna reprezentacija

Profesor Marković je osoba od mojeg osobnog povjerenja. Više od 6 godina traje suradnja s profesorom i Motus Melior timom, i svake godine dobiva nove dimenzije. To je u značajnoj mjeri doprinijelo mojem profesionalnom sportskom razvoju.

Filip Krovinović - West Bromwich Albion F.C.

S profesorom Markovićem i Motus Melior timom surađujem već 5 godina i uz njihovu pomoć sam danas tu gdje jesam.

Lovro Majer - GNK Dinamo i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost tvrtke Motus Melior d.o.o.

Europska unija | Zajedno do fondova EU
Operativni program konkurentnosti i kohezija
Eusopski strukturni i investicijski fondovi
ESIF financijski instrumenti
www.nivas.hr