Motus Melior
Izbornik

Usluge

Nespecifični bolni sindromi

Glavobolje i vrtoglavice

Patite od akutne ili kronične mišićno-koštane boli koja u pozadini nema ozljedu ili degeneraciju neke anatomske strukture? Niste jedini. U pozadini brojnih bolnih sindroma sustava za kretanje nije ozljeda ili oštećenje tkiva. To uvelike otežava trajno uklanjanje bolnoga sindroma.

Saznaj više

Glavobolje predstavljaju jednu od čovjekovih najučestalijih bolnih senzacija. Riječ je o boli lokaliziranoj u području glave, lica i gornjega dijela vrata koja se, s obzirom na etiologiju, mehanizam nastanka i kliničku sliku, može podijeliti u tri skupine s podskupinama:

  • primarne glavobolje (tenzijske glavobolje i migrene),
  • sekundarne glavobolje (cervikogene, temporomandibularne i traumatske glavobolje)
  • kranijalne neuropatije (okcipitalna neuralgija, trigeminalna neuralgija).

Znatan broj glavobolja i migrena povezan je sa somatskom disfunkcijom kranio-cervikalnoga spoja, kostura glave (cranium) te kranijalne dure, što za posljedicu ima iritaciju trigeminalnoga živca. U takvim slučajevima, kranijalna osteopatija može u značajnoj mjeri smanjiti simptome glavobolje i migrene kod oba spola.

Vrtoglavice se značajno rjeđe pojavljuju u populaciji od glavobolja. No, u dosta slučajeva, usprkos provedenim detaljnim dijagnostičkim pretragama, jasan uzrok nastanka vrtoglavica ostaje neotkriven. U takvim se slučajevima preporuča osteopatski pregled ne bi li se otkrila somatska disfunkcija koja može biti izvor vrtoglavice. Ustanovljeni izvor vrtoglavice se može ukloniti neinvazivnim manualnim osteopatskim tehnikama.

Naš tim osteopata ima ekstenzivno iskustvo u tretiranju glavobolja i nespecifičnih vrtoglavica primjenom kranijalnih, visceralnih i miofascijalnih osteopatskih tehnika. Stoga nam se obratite s povjerenjem.

Zadnje dvije godine vrlo uspješno surađujem s profesorom Markovićem na regeneraciji, kondiciji i oporavku od ozljeda i bolova.

Bruno Petković - GNK Dinamo i Hrvatska nogometna reprezentacija

Rad s profesorom Goranom Markovićem bio je izuzetan – brz, kvalitetan i efikasan. Možemo biti ponosni što takvog stručnjaka imamo pored sebe.

Sandra Perković, bacačica diska, dvostruka osvajačica zlatne medalje na OI

Znanje i vještina profesora Markovića uvelike mi je pomogla tijekom karijere da se nakon ozljede ili bolnog stanja što prije i u što boljem tjelesnom stanju vratim na teren.

Arijan Ademi - GNK Dinamo i Makedonska nogometna reprezentacija

Motus Melior mi je višestruko pomogao u karijeri, kako u rehabilitaciji ozljeda iz kojih sam se vraćao još jači, tako i na kondicijskom planu te prehrani i regeneraciji.

Luka Šebetić, rukometaš (Tremblay en France)

Zahvaljujući Motus Melior timu, ozljeda leđa koja mi je ugrozila karijeru je iza mene, a istovremeno sam i unaprijedio funkcije kukova i trupa.

Damir Martin - veslač, dvostruki osvajač srebrne medalje na OI

Ozljede su, nažalost, sastavni dio profesionalnog sporta. Zato je važno uz sebe imati stručan tim poput ovoga profesora Markovića. Ugodna i lijepa atmosfera Motus Meliora, uz profesionalno i stručno osoblje, dobitna su kombinacija za brz oporavak.

Ivan Buljubašić - Olympiacos CFP i Hrvatska vaterpolska reprezentacija

S centrom Motus Melior i profesorom Markovićem surađujem 3 godine. Iznimno sam zadovoljan s dosadašnjom suradnjom jer su mi puno pomogli u oporavku od ozljeda i poboljšanju tjelesne spremnosti. Veselim se nastavku ove suradnje u budućnosti.

Filip Benković - Lester City F.C. i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Na preporuku menadžera, prije dvije godine sam započeo surađivati s profesorom Markovićem i centrom Motus Melior na području prevencije i liječenja ozljeda te kondicijske pripreme. Dosadašnjim dijelom suradnje sam iznimno zadovoljan. Svaka preporuka.

Matej Mitrović - Club Brugge KV i Hrvatska nogometna reprezentacija

Profesor Marković je osoba od mojeg osobnog povjerenja. Više od 6 godina traje suradnja s profesorom i Motus Melior timom, i svake godine dobiva nove dimenzije. To je u značajnoj mjeri doprinijelo mojem profesionalnom sportskom razvoju.

Filip Krovinović - West Bromwich Albion F.C.

S profesorom Markovićem i Motus Melior timom surađujem već 5 godina i uz njihovu pomoć sam danas tu gdje jesam.

Lovro Majer - GNK Dinamo i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost tvrtke Motus Melior d.o.o.

Europska unija | Zajedno do fondova EU
Operativni program konkurentnosti i kohezija
Eusopski strukturni i investicijski fondovi
ESIF financijski instrumenti
www.nivas.hr