Motus Melior
Izbornik

Usluge

Nespecifični bolni sindromi

Nespecifični bolovi u križima i vratu

Patite od akutne ili kronične mišićno-koštane boli koja u pozadini nema ozljedu ili degeneraciju neke anatomske strukture? Niste jedini. U pozadini brojnih bolnih sindroma sustava za kretanje nije ozljeda ili oštećenje tkiva. To uvelike otežava trajno uklanjanje bolnoga sindroma.

Saznaj više

Čak osam od deset ljudi na svijetu doživi tijekom života barem jednu bolnu epizodu u vratu ili lumbalnom dijelu leđa (križima), a znatan dio tih bolnih epizoda se ponavlja i(li) prelazi u kroničnu bol. Nerijetko se tegobe u tim segmentima kralježnice znaju širiti prema ruci (cervikobrahijalni sindrom), odnosno nozi (išijas). U manjem su broju slučajeva navedeni simptomi izazvani specifičnim patologijama, poput hernijacije diska, stenoze spinalnoga kanala, osteroartritisa ili spondilolisteze. Kod vrlo maloga postotka pacijenata (oko 5%) nužno je kirurško liječenje, dok je za većinu pacijenata primjereno neoperativno liječenje.

No, klinički su dokazi o učinkovitosti konzervativnih metoda liječenja križobolje i vratobolje limitirani, a jedan od glavnih razloga za to je činjenica da nije potpuno jasan izvor boli i mehanizam nastanka. Pritom se povezanost između mjesta boli i funkcionalnih poremećaja u drugim dijelovima tijela, uključujući i unutrašnje organe, često zanemaruje. Primjerice, naša iskustva te iskustva sličnih centara u svijetu, ukazuju na značajnu povezanost bolnih sindroma u vratu sa somatskim disfunkcijama torakalne kralježnice i prsnoga koša, pluća, pleure, srca, zuba, sinusa, očiju, pa čak i stopala. Slično tome postoji i značajna povezanost između, primjerice, somatskih disfunkcija probavnoga i urogenitalnoga sustava čovjeka i križobolje. Spomenute se poveznice mogu ustanoviti detaljnim osteopatskim i funkcionalnim pregledom.

Naš stručni tim osteopata, fizioterapeuta i kineziterapeuta ima višegodišnje iskustvo i visoku uspješnost u konzervativnom tretiranju akutnih i kroničnih bolova u križima i vratu. Gotovo svakodnevno viđamo pacijente s dugogodišnjim bolovima u križima ili vratu koji su bili bezuspješno liječeni dostupnim konzervativnim metodama. Stoga nam se slobodno obratite s povjerenjem ukoliko patite od navedenih tegoba.

Zadnje dvije godine vrlo uspješno surađujem s profesorom Markovićem na regeneraciji, kondiciji i oporavku od ozljeda i bolova.

Bruno Petković - GNK Dinamo i Hrvatska nogometna reprezentacija

Rad s profesorom Goranom Markovićem bio je izuzetan – brz, kvalitetan i efikasan. Možemo biti ponosni što takvog stručnjaka imamo pored sebe.

Sandra Perković, bacačica diska, dvostruka osvajačica zlatne medalje na OI

Znanje i vještina profesora Markovića uvelike mi je pomogla tijekom karijere da se nakon ozljede ili bolnog stanja što prije i u što boljem tjelesnom stanju vratim na teren.

Arijan Ademi - GNK Dinamo i Makedonska nogometna reprezentacija

Motus Melior mi je višestruko pomogao u karijeri, kako u rehabilitaciji ozljeda iz kojih sam se vraćao još jači, tako i na kondicijskom planu te prehrani i regeneraciji.

Luka Šebetić, rukometaš (Tremblay en France)

Zahvaljujući Motus Melior timu, ozljeda leđa koja mi je ugrozila karijeru je iza mene, a istovremeno sam i unaprijedio funkcije kukova i trupa.

Damir Martin - veslač, dvostruki osvajač srebrne medalje na OI

Ozljede su, nažalost, sastavni dio profesionalnog sporta. Zato je važno uz sebe imati stručan tim poput ovoga profesora Markovića. Ugodna i lijepa atmosfera Motus Meliora, uz profesionalno i stručno osoblje, dobitna su kombinacija za brz oporavak.

Ivan Buljubašić - Olympiacos CFP i Hrvatska vaterpolska reprezentacija

S centrom Motus Melior i profesorom Markovićem surađujem 3 godine. Iznimno sam zadovoljan s dosadašnjom suradnjom jer su mi puno pomogli u oporavku od ozljeda i poboljšanju tjelesne spremnosti. Veselim se nastavku ove suradnje u budućnosti.

Filip Benković - Lester City F.C. i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Na preporuku menadžera, prije dvije godine sam započeo surađivati s profesorom Markovićem i centrom Motus Melior na području prevencije i liječenja ozljeda te kondicijske pripreme. Dosadašnjim dijelom suradnje sam iznimno zadovoljan. Svaka preporuka.

Matej Mitrović - Club Brugge KV i Hrvatska nogometna reprezentacija

Profesor Marković je osoba od mojeg osobnog povjerenja. Više od 6 godina traje suradnja s profesorom i Motus Melior timom, i svake godine dobiva nove dimenzije. To je u značajnoj mjeri doprinijelo mojem profesionalnom sportskom razvoju.

Filip Krovinović - West Bromwich Albion F.C.

S profesorom Markovićem i Motus Melior timom surađujem već 5 godina i uz njihovu pomoć sam danas tu gdje jesam.

Lovro Majer - GNK Dinamo i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost tvrtke Motus Melior d.o.o.

Europska unija | Zajedno do fondova EU
Operativni program konkurentnosti i kohezija
Eusopski strukturni i investicijski fondovi
ESIF financijski instrumenti
www.nivas.hr