Motus Melior
Izbornik

Usluge

Nespecifični bolni sindromi

Nespecifični bolovi u zglobovima

Patite od akutne ili kronične mišićno-koštane boli koja u pozadini nema ozljedu ili degeneraciju neke anatomske strukture? Niste jedini. U pozadini brojnih bolnih sindroma sustava za kretanje nije ozljeda ili oštećenje tkiva. To uvelike otežava trajno uklanjanje bolnoga sindroma.

Saznaj više

Tijekom života nerijetko doživimo pojavu boli u zglobovima uslijed izvedbe nekoga pokreta ili kretanja. Ta se bol najčešće javlja za vrijeme ili nakon neke tjelesne aktivnosti, a ponekad se pojavi spontano, bez jasnoga mehanizma nastanka. U pozadini znatnoga broja tih bolnih sindroma nisu oštećenja zglobnih ni okolnih struktura (ponekad degeneracija / oštećenje postoji, ali nije primarni izvor boli), već se radi o nespecifičnom miofascijalnom poremećaju koji rezultira abnormalnom funkcijom mišića koji okružuju zglob ili, pak, susjedne zglobove.

Takvi su bolni sindromi često povezani s ranijim ozljedama i doživljenim traumama, što dodatno otežava postavljanje jasne dijagnoze i odabir optimalnoga liječenja. Također, dugogodišnji bolovi u zglobovima često rezultiraju znatnim padom motoričkih funkcija pacijenta, a koje je nužno povratiti tijekom procesa liječenja.

Uvažavajući međuregijsku zavisnost te međuzavisnost boli, strukture i funkcije tijela, naš tim stručnjaka uspješno nalazi primarne izvore nespecifične boli u zglobovima te ih učinkovito tretira primjenom osteopatije, fizioterapije i kineziterapije. Stoga nam se slobodno obratite s povjerenjem ukoliko patite od navedenih tegoba.

 

Zadnje dvije godine vrlo uspješno surađujem s profesorom Markovićem na regeneraciji, kondiciji i oporavku od ozljeda i bolova.

Bruno Petković - GNK Dinamo i Hrvatska nogometna reprezentacija

Rad s profesorom Goranom Markovićem bio je izuzetan – brz, kvalitetan i efikasan. Možemo biti ponosni što takvog stručnjaka imamo pored sebe.

Sandra Perković, bacačica diska, dvostruka osvajačica zlatne medalje na OI

Znanje i vještina profesora Markovića uvelike mi je pomogla tijekom karijere da se nakon ozljede ili bolnog stanja što prije i u što boljem tjelesnom stanju vratim na teren.

Arijan Ademi - GNK Dinamo i Makedonska nogometna reprezentacija

Motus Melior mi je višestruko pomogao u karijeri, kako u rehabilitaciji ozljeda iz kojih sam se vraćao još jači, tako i na kondicijskom planu te prehrani i regeneraciji.

Luka Šebetić, rukometaš (Tremblay en France)

Zahvaljujući Motus Melior timu, ozljeda leđa koja mi je ugrozila karijeru je iza mene, a istovremeno sam i unaprijedio funkcije kukova i trupa.

Damir Martin - veslač, dvostruki osvajač srebrne medalje na OI

Ozljede su, nažalost, sastavni dio profesionalnog sporta. Zato je važno uz sebe imati stručan tim poput ovoga profesora Markovića. Ugodna i lijepa atmosfera Motus Meliora, uz profesionalno i stručno osoblje, dobitna su kombinacija za brz oporavak.

Ivan Buljubašić - Olympiacos CFP i Hrvatska vaterpolska reprezentacija

S centrom Motus Melior i profesorom Markovićem surađujem 3 godine. Iznimno sam zadovoljan s dosadašnjom suradnjom jer su mi puno pomogli u oporavku od ozljeda i poboljšanju tjelesne spremnosti. Veselim se nastavku ove suradnje u budućnosti.

Filip Benković - Lester City F.C. i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Na preporuku menadžera, prije dvije godine sam započeo surađivati s profesorom Markovićem i centrom Motus Melior na području prevencije i liječenja ozljeda te kondicijske pripreme. Dosadašnjim dijelom suradnje sam iznimno zadovoljan. Svaka preporuka.

Matej Mitrović - Club Brugge KV i Hrvatska nogometna reprezentacija

Profesor Marković je osoba od mojeg osobnog povjerenja. Više od 6 godina traje suradnja s profesorom i Motus Melior timom, i svake godine dobiva nove dimenzije. To je u značajnoj mjeri doprinijelo mojem profesionalnom sportskom razvoju.

Filip Krovinović - West Bromwich Albion F.C.

S profesorom Markovićem i Motus Melior timom surađujem već 5 godina i uz njihovu pomoć sam danas tu gdje jesam.

Lovro Majer - GNK Dinamo i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost tvrtke Motus Melior d.o.o.

Europska unija | Zajedno do fondova EU
Operativni program konkurentnosti i kohezija
Eusopski strukturni i investicijski fondovi
ESIF financijski instrumenti
www.nivas.hr