Motus Melior
Izbornik

Usluge

Sportske i traumatske ozljede

Ozljeda meniskusa

Ozlijedili ste se tijekom bavljenja sportom, rekreacijom ili u svakodnevnom životu? Naš stručni tim osteopata, fizioterapeuta i kineziterapeuta, u suradnji s vodećim hrvatskim liječnicima, ima višegodišnje iskustvo i visoku uspješnost u konzervativnom i poslijeoperativnom liječenju sportskih i traumatskih ozljeda.

Saznaj više

Ozljede meniska mogu biti akutne i kronične (degenerativne). Stoga se pacijenti s ozljedama meniska nalaze na kontinuumu od mladih pacijenata, kod kojih je znatna vanjska sila oštetila prethodno zdravi menisk, do starijih pacijenata, kod kojih je izvor boli u koljenu degenerativno oštećenje meniska i zglobne hrskavice. Kod akutnih ozljeda meniska, najčešći mehanizam ozljede jest rotacija koljena pri čemu je stopalo fiksirano na tlu. Medijalni menisk je manje mobilan od lateralnoga, stoga se puno češće ozljeđuje.

Dijagnoza uključuje anamnezu, klinički pregled i nalaz magnetske rezonancije koljena. Liječenje ozljeda meniska zavisi od stanja i dobi pacijenta te razine mehaničkoga oštećenja. Manja oštećenja i degenerativne rupture meniska, koje ne ograničavaju opseg pokreta niti „zaključavaju“ zglob, inicijalno se liječe konzervativno, što uključuje osteopatiju, fizikalnu terapiju i kineziterapiju. S druge strane, veliko oštećenje meniska, koje izaziva znatnu bol i „blokira“ koljeno, zahtijeva žurnu artroskopsku operaciju. Većina ozljeda meniska nalazi se negdje između ova dva ekstrema, te se o optimalnom liječenju odlučuje temeljem kliničkih značajki.

Naš tim osteopata ima znatno iskustvo i visoku uspješnost u manualnom repozicioniranju oštećenoga meniska i smanjenju unutarzglobnoga tlaka, što za posljedicu ima povratak normalnoga opsega pokreta i uklanjanje boli u koljenu, nakon čega je moguće započeti s funkcionalnom rehabilitacijom pod nadzorom fizioterapeuta i kineziterapeuta. Dakako, to nije moguće napraviti kod znatnih oštećenja meniska niti u slučajevima gdje se odlomljeni dio meniska slobodno kreće u koljenom zglobu.

Ukoliko je nužna artroskopska operacija, potrebno je provesti poslijeoperativnu rehabilitaciju, koje sadržaj i trajanje ovise o vrsti zahvata (parcijalna meniscektomija ili šivanje meniska).

Kako Vam naš stručni tim može pomoći?

  • U suradnji s iskusnim ortopedom, postavit ćemo jasnu dijagnozu, odabrati optimalnu metodu liječenja i procijeniti realno vrijeme povratka sportskom treningu ili svakodnevnim aktivnostima.
  • Izradit ćemo individualni plan rehabilitacije te ga provesti tako da maksimalno smanjimo rizik za ponovno ozljeđivanje.
  • Primjenom radioloških i funkcionalnih kriterija pratit ćemo tijek Vaše rehabilitacije i određivati optimalno vrijeme prijelaza u novu fazu rehabilitacije sve do povratka treningu ili svakodnevnim životnim aktivnostima.

Zadnje dvije godine vrlo uspješno surađujem s profesorom Markovićem na regeneraciji, kondiciji i oporavku od ozljeda i bolova.

Bruno Petković - GNK Dinamo i Hrvatska nogometna reprezentacija

Rad s profesorom Goranom Markovićem bio je izuzetan – brz, kvalitetan i efikasan. Možemo biti ponosni što takvog stručnjaka imamo pored sebe.

Sandra Perković, bacačica diska, dvostruka osvajačica zlatne medalje na OI

Znanje i vještina profesora Markovića uvelike mi je pomogla tijekom karijere da se nakon ozljede ili bolnog stanja što prije i u što boljem tjelesnom stanju vratim na teren.

Arijan Ademi - GNK Dinamo i Makedonska nogometna reprezentacija

Motus Melior mi je višestruko pomogao u karijeri, kako u rehabilitaciji ozljeda iz kojih sam se vraćao još jači, tako i na kondicijskom planu te prehrani i regeneraciji.

Luka Šebetić, rukometaš (Tremblay en France)

Zahvaljujući Motus Melior timu, ozljeda leđa koja mi je ugrozila karijeru je iza mene, a istovremeno sam i unaprijedio funkcije kukova i trupa.

Damir Martin - veslač, dvostruki osvajač srebrne medalje na OI

Ozljede su, nažalost, sastavni dio profesionalnog sporta. Zato je važno uz sebe imati stručan tim poput ovoga profesora Markovića. Ugodna i lijepa atmosfera Motus Meliora, uz profesionalno i stručno osoblje, dobitna su kombinacija za brz oporavak.

Ivan Buljubašić - Olympiacos CFP i Hrvatska vaterpolska reprezentacija

S centrom Motus Melior i profesorom Markovićem surađujem 3 godine. Iznimno sam zadovoljan s dosadašnjom suradnjom jer su mi puno pomogli u oporavku od ozljeda i poboljšanju tjelesne spremnosti. Veselim se nastavku ove suradnje u budućnosti.

Filip Benković - Lester City F.C. i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Na preporuku menadžera, prije dvije godine sam započeo surađivati s profesorom Markovićem i centrom Motus Melior na području prevencije i liječenja ozljeda te kondicijske pripreme. Dosadašnjim dijelom suradnje sam iznimno zadovoljan. Svaka preporuka.

Matej Mitrović - Club Brugge KV i Hrvatska nogometna reprezentacija

Profesor Marković je osoba od mojeg osobnog povjerenja. Više od 6 godina traje suradnja s profesorom i Motus Melior timom, i svake godine dobiva nove dimenzije. To je u značajnoj mjeri doprinijelo mojem profesionalnom sportskom razvoju.

Filip Krovinović - West Bromwich Albion F.C.

S profesorom Markovićem i Motus Melior timom surađujem već 5 godina i uz njihovu pomoć sam danas tu gdje jesam.

Lovro Majer - GNK Dinamo i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost tvrtke Motus Melior d.o.o.

Europska unija | Zajedno do fondova EU
Operativni program konkurentnosti i kohezija
Eusopski strukturni i investicijski fondovi
ESIF financijski instrumenti
www.nivas.hr