Motus Melior
Izbornik

Usluge

Sportske i traumatske ozljede

Prijelomi zamora (stres frakture) potkoljenice, gležnja ili stopala

Ozlijedili ste se tijekom bavljenja sportom, rekreacijom ili u svakodnevnom životu? Naš stručni tim osteopata, fizioterapeuta i kineziterapeuta, u suradnji s vodećim hrvatskim liječnicima, ima višegodišnje iskustvo i visoku uspješnost u konzervativnom i poslijeoperativnom liječenju sportskih i traumatskih ozljeda.

Saznaj više

Prijelomi zamora djelomični su ili potpuni prijelomi kostiju koji nastaju djelovanjem ponavljajućih sila slabijih od sile koja je potrebna da slomi kost jednim djelovanjem te kao takvi predstavljaju sindrome prenaprezanja kostiju. Prijelomi zamora donjega dijela noge najčešće se javljaju na trupu tibije, fibuli, petnoj kosti (calcaneus), gležanjskoj kosti (talus), navikularnoj kosti i metatarzalnim kostima, a karakteristični su za trkače-dugoprugaše, atletičare-skakače, košarkaše, ragbijaše, nogometaše i gimnastičare. Pogreške u treningu (neadekvatno doziranje opterećenja) najčešći su uzrok prijeloma zamora. Dijagnoza se temelji na anamnezi, kliničkom pregledu i slikovnoj dijagnostici (kompjutoriziranoj tomografiji i/ili magnetskoj rezonanciji). Većina prijeloma zamora potkoljenice, gležnja i stopala uspješno cijeli neoperacijskim liječenjem koje uključuje neki oblik imobilizacije i rasterećenja u trajanju od 4-8 tjedana te progresivnu kineziterapiju sve do punog povratka treningu i natjecanju. Kod nekih prijeloma zamora (npr. prijeloma zamora pete metatarzalne kosti) može doći do komplikacija u vidu nesrašćivanja, a što onda može zahtijevati kirurško liječenje i poslijeoperativnu rehabilitaciju.

Kako Vam naš stručni tim može pomoći?

  • U suradnji s iskusnim ortopedom, postavit ćemo jasnu dijagnozu, odabrati optimalnu metodu liječenja i procijeniti realno vrijeme povratka sportskom treningu ili svakodnevnim aktivnostima.
  • Izradit ćemo individualni plan konzervativnoga ili poslijeoperativnoga liječenja te ga provesti tako da maksimalno smanjimo rizik za ponovno ozljeđivanje.
  • Primjenom funkcionalnih i radioloških kriterija nadzirat ćemo tijek Vaše rehabilitacije i određivati optimalno vrijeme prijelaza u novu fazu rehabilitacije sve do povratka treningu ili svakodnevnim aktivnostima.

Zadnje dvije godine vrlo uspješno surađujem s profesorom Markovićem na regeneraciji, kondiciji i oporavku od ozljeda i bolova.

Bruno Petković - GNK Dinamo i Hrvatska nogometna reprezentacija

Rad s profesorom Goranom Markovićem bio je izuzetan – brz, kvalitetan i efikasan. Možemo biti ponosni što takvog stručnjaka imamo pored sebe.

Sandra Perković, bacačica diska, dvostruka osvajačica zlatne medalje na OI

Znanje i vještina profesora Markovića uvelike mi je pomogla tijekom karijere da se nakon ozljede ili bolnog stanja što prije i u što boljem tjelesnom stanju vratim na teren.

Arijan Ademi - GNK Dinamo i Makedonska nogometna reprezentacija

Motus Melior mi je višestruko pomogao u karijeri, kako u rehabilitaciji ozljeda iz kojih sam se vraćao još jači, tako i na kondicijskom planu te prehrani i regeneraciji.

Luka Šebetić, rukometaš (Tremblay en France)

Zahvaljujući Motus Melior timu, ozljeda leđa koja mi je ugrozila karijeru je iza mene, a istovremeno sam i unaprijedio funkcije kukova i trupa.

Damir Martin - veslač, dvostruki osvajač srebrne medalje na OI

Ozljede su, nažalost, sastavni dio profesionalnog sporta. Zato je važno uz sebe imati stručan tim poput ovoga profesora Markovića. Ugodna i lijepa atmosfera Motus Meliora, uz profesionalno i stručno osoblje, dobitna su kombinacija za brz oporavak.

Ivan Buljubašić - Olympiacos CFP i Hrvatska vaterpolska reprezentacija

S centrom Motus Melior i profesorom Markovićem surađujem 3 godine. Iznimno sam zadovoljan s dosadašnjom suradnjom jer su mi puno pomogli u oporavku od ozljeda i poboljšanju tjelesne spremnosti. Veselim se nastavku ove suradnje u budućnosti.

Filip Benković - Lester City F.C. i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Na preporuku menadžera, prije dvije godine sam započeo surađivati s profesorom Markovićem i centrom Motus Melior na području prevencije i liječenja ozljeda te kondicijske pripreme. Dosadašnjim dijelom suradnje sam iznimno zadovoljan. Svaka preporuka.

Matej Mitrović - Club Brugge KV i Hrvatska nogometna reprezentacija

Profesor Marković je osoba od mojeg osobnog povjerenja. Više od 6 godina traje suradnja s profesorom i Motus Melior timom, i svake godine dobiva nove dimenzije. To je u značajnoj mjeri doprinijelo mojem profesionalnom sportskom razvoju.

Filip Krovinović - West Bromwich Albion F.C.

S profesorom Markovićem i Motus Melior timom surađujem već 5 godina i uz njihovu pomoć sam danas tu gdje jesam.

Lovro Majer - GNK Dinamo i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost tvrtke Motus Melior d.o.o.

Europska unija | Zajedno do fondova EU
Operativni program konkurentnosti i kohezija
Eusopski strukturni i investicijski fondovi
ESIF financijski instrumenti
www.nivas.hr