Motus Melior
Izbornik

Usluge

Sportske i traumatske ozljede

Spondilolisteza

Ozlijedili ste se tijekom bavljenja sportom, rekreacijom ili u svakodnevnom životu? Naš stručni tim osteopata, fizioterapeuta i kineziterapeuta, u suradnji s vodećim hrvatskim liječnicima, ima višegodišnje iskustvo i visoku uspješnost u konzervativnom i poslijeoperativnom liječenju sportskih i traumatskih ozljeda.

Saznaj više

Spondilolisteza je pomak jednoga kralješka u odnosu na kralježak ispod, a može biti posljedica prethodno nastale spondilolize ili traumatskoga prijeloma interartikularnoga dijela ili pedikla kralješka. Spondilolisteza je najčešće prisutna kod djece u dobi od 9-14 godina, a uglavnom uključuje pomak kralješka L5 naspram segmenta S1. Dijagnoza i gradiranje spondilolisteze temelji se na kliničkom pregledu i nalazu rendgena ili magnetske rezonancije lumbalne kralježnice. Razlikujemo četiri stupnja spondilolisteze, pri čemu prvi stupanj predstavlja pomak kralješka do 25% njegova tijela, a četvrti stupnja pomak kralješka veći od 75% njegova tijela.

Spondilolisteza 1. i 2. stupnja uspješno se liječi konzervativno, modifikacijom aktivnosti i ciljanom kineziterapijom. Pacijenti s 3. i 4. stupnjem spondilolisteze trebaju izbjegavati rizične aktivnosti i sportove, a liječenje je u prvoj fazi konzervativno. Ukoliko konzervativno liječenje ne daje dobre rezultate, kirurška fiksacija može biti bolja opcija. Indikacije za kirurško liječenje odnose se i na djecu u fazi rasta i razvoja sa spondilolistezom 3. i 4. stupnja i progresivnim pogoršanjem simptoma i neuroloških znakova.

 

Kako Vam naš stručni tim može pomoći?

  •  U suradnji s iskusnim neurokirurgom, postavit ćemo jasnu dijagnozu, odabrati optimalnu metodu liječenja i procijeniti realno vrijeme povratka sportskom treningu ili rekreativnom vježbanju.
  • Izradit ćemo individualni plan liječenja te ga provesti tako da maksimalno smanjimo rizik za ponovno ozljeđivanje.
  • Primjenom radioloških i funkcionalnih kriterija pratit ćemo tijek Vaše rehabilitacije i određivati optimalno vrijeme prijelaza u novu fazu rehabilitacije sve do povratka treningu.

Zadnje dvije godine vrlo uspješno surađujem s profesorom Markovićem na regeneraciji, kondiciji i oporavku od ozljeda i bolova.

Bruno Petković - GNK Dinamo i Hrvatska nogometna reprezentacija

Rad s profesorom Goranom Markovićem bio je izuzetan – brz, kvalitetan i efikasan. Možemo biti ponosni što takvog stručnjaka imamo pored sebe.

Sandra Perković, bacačica diska, dvostruka osvajačica zlatne medalje na OI

Znanje i vještina profesora Markovića uvelike mi je pomogla tijekom karijere da se nakon ozljede ili bolnog stanja što prije i u što boljem tjelesnom stanju vratim na teren.

Arijan Ademi - GNK Dinamo i Makedonska nogometna reprezentacija

Motus Melior mi je višestruko pomogao u karijeri, kako u rehabilitaciji ozljeda iz kojih sam se vraćao još jači, tako i na kondicijskom planu te prehrani i regeneraciji.

Luka Šebetić, rukometaš (Tremblay en France)

Zahvaljujući Motus Melior timu, ozljeda leđa koja mi je ugrozila karijeru je iza mene, a istovremeno sam i unaprijedio funkcije kukova i trupa.

Damir Martin - veslač, dvostruki osvajač srebrne medalje na OI

Ozljede su, nažalost, sastavni dio profesionalnog sporta. Zato je važno uz sebe imati stručan tim poput ovoga profesora Markovića. Ugodna i lijepa atmosfera Motus Meliora, uz profesionalno i stručno osoblje, dobitna su kombinacija za brz oporavak.

Ivan Buljubašić - Olympiacos CFP i Hrvatska vaterpolska reprezentacija

S centrom Motus Melior i profesorom Markovićem surađujem 3 godine. Iznimno sam zadovoljan s dosadašnjom suradnjom jer su mi puno pomogli u oporavku od ozljeda i poboljšanju tjelesne spremnosti. Veselim se nastavku ove suradnje u budućnosti.

Filip Benković - Lester City F.C. i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Na preporuku menadžera, prije dvije godine sam započeo surađivati s profesorom Markovićem i centrom Motus Melior na području prevencije i liječenja ozljeda te kondicijske pripreme. Dosadašnjim dijelom suradnje sam iznimno zadovoljan. Svaka preporuka.

Matej Mitrović - Club Brugge KV i Hrvatska nogometna reprezentacija

Profesor Marković je osoba od mojeg osobnog povjerenja. Više od 6 godina traje suradnja s profesorom i Motus Melior timom, i svake godine dobiva nove dimenzije. To je u značajnoj mjeri doprinijelo mojem profesionalnom sportskom razvoju.

Filip Krovinović - West Bromwich Albion F.C.

S profesorom Markovićem i Motus Melior timom surađujem već 5 godina i uz njihovu pomoć sam danas tu gdje jesam.

Lovro Majer - GNK Dinamo i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost tvrtke Motus Melior d.o.o.

Europska unija | Zajedno do fondova EU
Operativni program konkurentnosti i kohezija
Eusopski strukturni i investicijski fondovi
ESIF financijski instrumenti
www.nivas.hr